Xbox 360 Resurscenter

Här i vårt resurscentrum för Microsofts Xbox 360 kan du läsa mer om alla de olika modellerna som finns ute för Micrsofts underhållningssystem. Du kan även läsa om spelen och tillbehören som finns, samt få svar på de vanligaste frågorna

Xbox 360 är en tvspels- och mediakonsoll som tillverkas av Microsoft. På den kan du spela upp DVD filmer, ljud CD’s och självklart vanliga spel, utöver detta så kan du även ladda ner innehåll från Xbox Live som är Microsofts onlineservice. De Xbox 360 system som har en hårddisk är också bakåtkompatibla med äldre spel från förra generationen, du hittar flertalet titlar på Xbox Live Marketplace. Xbox 360 såg ljuset för första gången i slutet av 2005 då den släpptes på den nord amerikanska och japanska marknaden.

Även fast Xbox 360 tävlar mot både PlayStation 3 och Nintendo Wii i den nuvarande generationen, så kan man se PS3:an som den största konkurenten av den enkla anledningen att de båda systemen erbjuder ungefär samma sak och i stort sett har samma hårdvara. Wii å’ andra sidan har mindre kraftfull hårdvara men istället så har den rörelsekänsliga ”Wiimote” kontroller. Som ett resultat av skillnaderna mellan kontroller och grafikstyrka i systemen så ser och beter sig spelen på samma sätt på Xbox 360 och Playstation 3, men är betydligt mer annorlunda på Nintendo Wii

Microsoft tog tidigt ledningen med releasen av Xbox 360 nästan ett helt år innan Sony fick ut sitt svar i form av Playstation 3. Denna ledningen har gjort det lättare att skaffa 3:e parts utvecklare som gör spel till 360. Microsoft har inte varit blyga i sitt uppköpande av utvecklingsföretag heller, de senaste åren har dom bland annat lagt till Bungie, Rare och Lionhead Studios i sin katalog på Microsoft Game Studios. Detta för att förse alla som köpt en 360 med en stadig ström av högkvalitativa spel. Dock så har Bungie på senare tid slagit sig fria från Microsoft och är ännu en gång en fristående utvecklare, trots detta så har dom fortfarande planer på att utveckla spel till Microsoft diverse olika plattformar i framtiden.

Xbox 360 har ett stort och varierat bibliotek av spel, det finns många olika alternativ att välja på i de största genrerna. För närvarande är dock Sportspel och Shooterspel deras starkaste sida. Bland de shooters som Microsoft släppt för sin spelkonsoll ser vi bland annat jättar som Gears of War, BioShock och Halo 3, det finns även med militärskjutarspel i form av Call of Duty 4 och Ghost Recon Advance Warfighter. Som en ägare av Xbox 360 kan du även spela actionspel i tredjepersons perspektiv i spel som t.ex. Splinter Cell Double Agent, Dead Rising och Hitman: Blood Money medan vi väntar på uppföljaren till Grand Theft Auto. Användarna kan också se fram emot årliga uppdateringar i spelserier som Madden, NBA 2K, FIFA, NCAA Football, NHL och Tiger Woods.

Xbox 360 Systemkonfigurationer *kommer snart*
Har du problem att luska ut vilken av de olika konsollerna som passar just dig? Läs vår lilla guide över de olika Xbox 360 systemen och modellerna som finns ute på marknaden idag.

Xbox 360 Online *kommer snart*
Xbox 360 har om inte den bästa online servicen som finns idag. Ta reda på hur du kopplar upp dig med din Xbox 360 och upptäck skillnaderna mellan Guld och Silver abonnemangen.

Xbox 360 Tillbehör
Microsoft säljer mellan 2-3 tillbehör per såld konsoll. Ta dig en titt på alla de olika tillbehören som finns att tillgå och bestäm dig för vilka som är värda din tid och dina pengar.

Xbox 360 FAQ *kommer snart*
Vet du vad ”Falcon” eller ”Red light of Death” är? Hitta alla svaren på de frågorna samt även en hel del standard frågor i vår Xbox 360 FAQ.

Casino sidor med bonus


[ad#xboxbig_ad]

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord