The Walking Dead i spelhyllan

The Walking Dead i spelhyllan

Nu är PowerGamers äventyr med The Walking Dead över för denna gång. Vi har i vårt marathon fått följa Lee och Clementine tillsammans med alla andra som kämpar i kampen om överlevnad mot walkers såväl som människor.

Telltale Games har i och med deras miljonsäljande succé visat hur karaktärsutveckling ska göras på rätt sätt. Över hela 80 Game of The Year-utmärkelser har tilldelats spelet och däribland Spikes egna VGA, kort och älskar spelvärlden TWD. Just nu jobbar studion för fullt med den andra säsongen och mycket pekar på att första delen kommer släppas lagom till höstkylan men något exakt datum kan vi ännu inte se fram emot. Utvecklarna utannonserade också nyligen ytterligare en sak som också inte har något datum, men för en äkta spelsamlare är det minst sagt något att sätta tänderna i.

I dagens spelmarknad blir allt mer och mer digitaliserat, nedladdningar hit och uppdateringar dit. En gång i tiden var en spelnörds största lycka att få titta i manualen på det senaste tillskottet i samlingen men idag är det mer en tunn pappershandling på tre sidor som ryms innanför fodralet. Detta kommer visserligen inte Telltale ändra på men efter 8,5 miljoner sålda episoder har dem nu bestämt sig för att göra hela första säsongen tillgänglig i fysisk form för den som inte kan nöja sig med den digitala versionen. Inom en snar framtid kan vi alltså här i Sverige se The Walking Dead på hyllan i den lokala spelbutiken.

Det kommer att släppas till PlayStation 3, Xbox 360 och PC och något releasedatum är ännu inte utlovat men ”inom en snar framtid” bör inte vara alltför långt borta. Om du är en av många som redan spelat detta, kan du tänka dig att köpa det i fysisk kopia? För dig som ännu inte hunnit sätta dig ned med denna pärla från förra året, kommer du välja det nedladdningsbara alternativet eller fick du plötsligt ett stort behov av att göra lite tom plats i spelhyllan?

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord