Varumärket ATI ska droppas av AMD

Processortillverkaren AMD köpte grafikkortstillverkaren ATI år 2006 kommer att dumpa företagets namn. Istället ska grafikkorten i slutet av 2010 komma att tillverkas med AMD:s logotype på korten.

En jätte inom grafikkortstillverkningen kommer att upphöra existera med sitt namn även om teknologin fortfarande kommer att existera ute på marknaden. AMD har meddelat att de tänker avveckla varumärket ATI sedan en undersökning från företaget som tillverkar processorer visat att konsumenterna ska vara betydligt mer beklanta med AMD till skillnad från ATI. Enligt John Volkmann som är AMD:s vice ordförande inom marknadsföring sägs personerna i undersökningen är Radeon ett starkare varumärke än ATI i sig.

Kortserierna Radeon och FirePro kommer därmed inte att försvinna och gamers som vill köpa grafikkort kommer fortfarande kunna ta del av teknologin. Men ATI som köptes upp av AMD år 2006 kommer inte längre att finnas på varken förpackningar eller kort. Istället kommer AMD att stå som tillverkare att nya generationens grafikkort. Beslutet betyder att ett 25 år gammalt företag kommer att införlivas inom AMD.

Källor: Gamesindustry.biz, Computerandvideogames.com

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord