Vad iPhone 3.0 betyder för spelvärlden

Redan när iPhonen och även iPod Touch lanserade App Store var det självklart att Apple hade gjort den bästa handhållna spelkonsolen. IPhonen och Ipod Touch ligger i samma klass som PSP i grafiken just nu. I förrgår bekräftade Apple nyheterna om IPhone 3.0.

I förrgår hade Apple en presskonferens i soliga San Fransisco. På presskonferensen så berättade de om den nya uppdateringen till iPhone. Den nya uppdateringen kommer gynna alla iPhone ägare som vill spela spel på sin iPhone.

iPhone ochiPod Touch sålde tillsammans 30 miljoner enheter i 80 länder. Detta tack vare att multimedia-fronten är extraordinär så som att spel är i samma klass med PSP, det beror också på att Apple redan har en stor kundbas. Apple har även utvecklat en nedladdningstjänst för mjukvara till iPod Touch och iPhone som heter App Store. Nedladdningstjänsten finns gratis och följer med när man uppdaterar iPhonen till 2.0. Det finns just nu cirka 25 000 program i App Store.

Uppdateringen 3.0 betyder mycket för spelvärlden. Det som kommer finnas är stöd för DLC i spel (mikrobetalningar). EA Mobile jobbar med The Sims 3 till iPhone och iPod Touch, där de kommer använda sig av mikrobetalningar för att spelarna ska kunna köpa till exempel föremål och kläder till spelet för en liten summa.

I presskonferansen visades även ett nytt spel från Ngmoco, skaparna av Topple och Topple 2 till iPhone. Spelet är ett förstapersonsskjutare som heter Live Fire. I spelet kommer man att kunna använda sig av röstchatt, kunna bjuda in vänner att spela även om de inte har spelet igång och även kunna betala för nya vapen.

iPhon kommer även få stöd för tillbehör och man kommer att kunna använda en joystick eller extern spelkontroll i framtiden.

iPhone 3.0 kommer att släppas i sommar. För att se hela presskonferensen klicka på länken, apple.com

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord