Vad hade EA med sig för nytt till E3?

EA var först ut med sin presskonferens inför E3-mässan, men hur imponerade blev vi?

Vad hade EA med sig för nytt till E3?

Mass Effect: Andromeda, Titanfall 2, FIFA 17, Battlefield 1… ja det är några av spelen som EA hade med sig att visa upp och detta egentligen inte på E3 eftersom EA valt att ha ett eget litet event jämsides med E3 i både Los Angeles och London som dom kallar för EA Play.

Samtliga spel visste vi redan var under utveckling och att vi fick se lite mer av dessa klagar vi inte över, men behöver man verkligen ett helt event eller presskonferens för att visa upp en ny trailer för ett spel?

Titanfall 2 som utvecklas av samma gäng som första spelet, Respawn meddelade ganska snabbt att spelet inte endast kommer till Windows och Xbox One utan även PS4 denna gången, man har förmodligen lärt sig av sina misstag. Denna gången kommer vi även få ta del av en kampanj i spelet så inte endast multiplayer och vi hoppas att dom berättar lite mer om dessa gigantiska robotarna var dessa kommer ifrån.

Nytt år betyder inte helt oväntat ett nytt Fifa där den största nyheten denna gången är att man valt att använda sig utav Frostbite-motorn, alltså samma motor som man använder i bland annat Battlefield 4, Battlefront, Need for Speed samt Mass Effect: Andromeda. En spelmotor som verkligen lyfter upp grafiken och skapar enorma möjligheter, något som man nu ska visa upp i ett sportspel och Fifa blir först ut.

Något som vi däremot fick bekräftat denna gången är att EA jobbar på flertalet Star Wars-titlar och då inte endast Battlefront 2 som ska släppas 2017 utan även många andra som vi ska få höra mer om längre fram i framtiden, men enligt EA kommer vi inte bli besvikna på det som komma skall.

Det som jag nästan såg mest fram emot från EA var att få höra och speciellt se mer om Battlefield 1 vilket vi verkligen fick och OJ vilket överraskning.

battlefield1-koncept-img07DICE är utan tvekan bland dom bästa utvecklarna att skapa actionfyllda trailers och så även med Battlefield 1. När man såg denna trailer (se nedan) så hade man inte ens en tanke på att detta utspelar sig under första världskriget, vilket jag ärligt talat var väldigt skeptisk till när jag första gången hörde det.

EA var väldigt stolta med att påpeka flera gånger att dom ska visa hur spelet ser ut ingame med 64 spelare, något som vi annars är vana vid att se gällande Battlefield. Men när dom sedan i livesändning visade upp VILKA som skulle spela Battlefield 1 så var det inte endast gamers såsom streamers och youtube-stjärnor utan där hittade vi även Hollywood-kändisar, hip hop-stjärnor till och med modeller som inte ens hade en aning om vad Battlefield var hamnade där, hur tänker man då frågar jag mig?

Är det inte bättre att lägga dessa pengar på att ta ditt gamers, fans eller dom som lever för Battlefield istället för kändisar som jag tror ärligt talat skiter i spelet och kanske inte ens haft en handkontroll i sin hand tidigare.

 

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord