Turtle Beach XP400

Vi har under året som gått testat ett flertal olika gaminghörlurar, både trådade och trådlösa. De flesta vi har testat har varit riktigt bra och vi har än sålänge inte lyckats stöta på något som direkt varit sämre än något annat. Men dessa lurar från Turtle Beach kan vara bland det absolut bästa vi någonsin lagt händerna på, givetvis kommer det alltid komma utmanare som erbjuder bättre lurar. Men för tillfället är de här bland det bästa du kan köpa.

Jag har personligen nu använt de här lurarna i över två månader tillsammans med min Xbox 360 och när allt är inkopplat och synkat så är de som en dröm att använda. Med tanke på hur mycket trådlös teknik som de stoppat in lurarna är de förvånadsvärt lätta, de är faktiskt lättare än vad de ser ut att vara. Vilket är något som vi alltid tjatar mycket om när vi testar sådana här hörlurar, för när man sitter och spelar länge kan det tillslut kännas tungt att ha lurarna på sig. Ett fenomen som dessa från Turtle Beach inte lider av alls.

Turtle Beach XP400 är trots sin lätta vikt väldigt stadiga och gediget byggda lurar som passar de allra flesta huvudformer. De levereras med en mikrofonbom, en dongle till Xboxen och en liten sändare till din handkontroll samt en ganska lång USB-sladd som du behöver för att ladda det inbyggda batteriet med. Den vänstra öronkåpan innehåller tre knappar där du justerar av/på, limiter och tone. Du hittar även reglage för mikrofonkontroll och volym på den vänstra kåpan. Den högra kåpan innehåller knappar för synkning, för blåtand, en chatvolymknapp och en mute-knapp. Vilket innebär att du har snabb tillgång till precis alla reglage du behöver direkt på lurarna och behöver därför inte springa fram till tv’n och pilla på den medföljande dongeln.

Det 5.1 ljud som lurarna levererar är skönt för örat och inte överdrivet som på vissa andra märken, det känns stort utan att bli jobbigt under längre sittningar. Den enda punkten som ”vissa” kanske skulle påstå att ljudet brister på är, avsaknaden av en ordentlig bas-boost. Inget jag personligen kan klaga på egentligen, men vill ändå lägga ut det där. Så om du är en person som kräver en ordentlig trycka i basen kanske du ska leta efter en annan lur. Med det sagt, så ska ni nu inte tro att det är dålig bas i de här lurarna för det är det verkligen inte.

En funktion som också måste nämnas här för att göra den här texten komplett är blåtandsfunktionaliteten som lurarna har. För att kort förklara så kan du även synka dina Turtle Beach XP400 med t.ex. din iPhone och på så sätt även svara på inkommande telefonsamtal, direkt i lurarna medans du spelar. Vilket är ännu en bekvämlighet med dessa lurar som gjort mig väldigt bortskämd och kräsen mot andra lurar på marknaden för tillfället. Du behöver varken pausa spelet eller ta av dig lurarna när folk ringer och stör dig i dina gaming-sessions längre. Du sköter allt via lurarna helt enkelt, nästan skrämmande smidigt, väl uttänkt och bra genomfört av Turtle Beach.

Det finns egentligen mer man skulle kunna skriva här om dessa lurar men tror att det snabbt skulle bli ointressant, då det de flesta ändå är mest intresserade av är om det är bra ljud och ifall det finns några coola funktioner utöver det vanliga. Och på den frågan måste jag skriva att Turtle Beach XP400 har det absolut bästa och framförallt mest välbalanserade ljudet på alla de lurar vi hittills testat här på PowerGamer.se. Tillsammans med blåtandsfunktionaliteten så gör det dessa till en måste för varje gamer, jag skulle personligen inte kunna klara mig utan dessa längre och bättre betyg än så kan vi nog nästan inte ge ett gamingheadset.

Pris: Runt 2 000 SEK

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord