Topp 10: Xbox Live Arcade

Xbox Live Arcade är som en djungel, där skit beblandar sig med guldfynd. Själv vet jag hur hemskt det är att leta efter något att spendera sina surt förvärvade MS-points på. Tur är väl att PowerGamer finns här och kan lista tio XBLA-spel du måste ha på din hårddisk!

10: Sonic 3

Sonic 1-3 samt Sonic & Knuckles finns på XBLA, men enligt mig är det Sonic 3 som regerar. Det är snyggt, snabbt och förbannat kul. Med massvis av nya powerups, co-op och minibossar så finns det ingen anledning att inte äga Sonic 3, för att inte nämna den otroligt balla igelkotten i sig.

Sonic 3

9: N+

Svett. Blod. Frustration. Och den där plötsliga glädjen som i senare timmar blir en raritet. Alla som har spelat N+ vet vad jag talar om. Men med co-op och timvis av gameplay så är N+ en väldigt prisvärd arcade-titel, och är en briljant uppföljare med en lika brilljant titel till N. Men jag utfärdar en varning för sönderslagna kontroller och ett allmänt beroende.

N+

8: Peggle

Peggle är ett pusselspel som är svårt att sätta fingret på varför det är så bra. Men med sin magiska atmosfär ( Enhörning, hallå!?) trollbinder det oss från första stund och vi myser framför det. Men egentligen vet vi inte varför vi spelar detta relativt simpla spel, vi vet bara att vi älskar det.

Peggle

7: Castle Crashers

Med humor och våld kan det inte gå fel, och Castle Crashers är inget undantag. Spela tillsammans med tre polare och spöa dig igenom arméer i ren Street of Rage-anda. Ta sedan tillfället i akt och prygla varandra för att vinna prinsessans kyss. Castle Crashers har massor av roliga inslag och djuren som skiter ner sig i skogen är bara ett av de WTF!?-tillfällen som spelet bjuder på.

CastleCrashers

6: Phantasy Star II

Ett av Sveriges kanske mest förbisedda RPG-serier gjorde entré på XBLA. Phantasy Star II har allt som ett bra RPG ska ha; plottwists, coola karaktärer, sorg och action. I väntan på att det absolut fantastiska Phantasy Star IVs ingång har vi massor och åter massor av timmars gameplay i PS II, och det är inget någon borde gå miste om. Och trots ett par timmars grindande så är det värt det i slutändan.

PSII

5: Bionic Commando: Rearmed

I Grins minne vore det synd att inte ladda ned denna mästerliga re-make på Bionic Commando. Nazister, coola vapen och maskineri är vad varje gamer borde gå igång på, och BC: Rearmed har en hel del av varje.

bioniccommando

4: Mega Man 9

The Blue Bomber kommer tillbaka i den form som han passade bäst. Capcom gjorde ett fantastisk arbete i att återskapa känslan från de gamla NES-klassikerna när vi återigen tar oss an galna fiender i futuristisk miljö. Det är svårt, men ack så belönande.

Mega Man 9

3: Battlefield 1943

När världen fick bekanta sig med Battlefield 1942 var det med stormsteg som DICE klättrade bland respekterade utvecklare. När vi fick återuppleva några banor i snyggare grafik och med den fantastiska Frostbite-motorn är det så nära virituell orgasm vi kan komma. Svensk stolthet lyser rakt igenom i Battlefield 1943 och det har aldrig varit så här kul att spränga saker förut.

Battlefield

2: Braid

Braid går knappt att beskriva i ord och måste upplevas. Men ett ord går inte att komma undan så fort Braid nämns: Fantastiskt. För det är precis vad Braid är på alla plan, fantastiskt. Soundtracket är fantastiskt. Spelet i sig är fantastiskt stämningsfullt. Tidsmanipulation ger upphov till fantastiska pussel där man verkligen känner av att man kontrollerar den fjärde dimensionen. Att inte ha Braid på sin hårddisk är en skam!

…… sa jag förresten att det är fantastiskt?

Braid

1:  Shadow Complex

Shadow Complex är det första spelet i den nya generationen Arcade-lir. Fantastiska intriger och riktigt schysst grafik är dina för inte alldeles för många slantar. Och ni som gillade Contra eller Super Metroid borde hoppa högt, för Shadow Complex ger samma känsla med sina hela två dimensioner i 3D-miljö. Jag hoppar högt av glädje, du borde hoppa in direkt på Xbox Live och tanka det nu.

Shadow Complex

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord