Topp 10 – Games of the Year 2012: Xavier Ladu

10. Metal Gear Solid: Snake Eater 3D

Trots att Nintendo 3DS saknar en extra analog styrspak som hade behövts till Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, är det fortfarande ett bra spel och för de som inte har några alternativ är det fortfarande värt att införskaffa det. Med hörlurar så blir kvalitén på ljudet inga större problem för de som oroar sig och bland de bättre titlarna till 3DS.

9. FIFA Street

Dem senaste åren har många spelutvecklare velat starta om serier och i år kände EA Sports att det var dags med FIFA Street. Istället för arkadaction siktade man på mer realism i mindre planer och i ett par timmar fungerar det, utan större tvekan skulle jag vilja påstå. Men i det långa loppet så är det storebrodern FIFA 13 man försöker spela veckor för att bli än bättre.

8. NBA 2K 13

Det märks att Visual Concepts tillsammans med 2K Sports inte har någon konkurrens från EA Sports. Förutom att vara det enda basketspelet på marknaden har serien inte utvecklats alltför mycket och även om det är roligt att spela, är det mycket som behöver förbättring innan det blir lika bra som NHL, FIFA eller PES.

7. Need for Speed: Most Wanted

Criterion har visat med Need for Speed-serien att de kan göra andra bilspel än Burnout och kvalitén på deras spel är alltid höga. Trots det är Most Wanted studions kanske svagaste titel där Hot Pursuit bjöd på variation vilket denna titel saknar på sina håll. Väldigt underhållande att plocka fram då och då men i det långa loppet så håller inte Most Wanted för att utmana andra om titeln årets bilspel

6. Lego Batman 2: DC Super Heroes

Något som Lego-spelen alltid lyckas göra är att locka fram skratt och en hel del nostalgisk ögonblick från barndomen när man lekte med de danska klossarna. Lego Batman 2 liknande och innehöll mycket som föregångarna haft men var underhållande och var det första spelet i serien med Lego-titlar att ha riktiga dialoger istället för bara mumlande.

5. PES 2013

 Inte heller i år når Konami ändra fram med PES 2013 men de har börjat ta åt sig kritiken som kommit från fansen och spelet på planen var så pass bra att jag i år har spelat PES 2013 mycket mer än FIFA 13. Men i helheten är den andra rivalen bättre men Konamis alternativt är absolut inget dåligt fotbollsspel, bara att det saknas för att springa förbi FIFA 13.

4. FIFA 13

Fotbollsspelens kung som med förbättrad gameplay, fysik, grafik, ljud och med licenser för flera ligor samt landslag, har EA Sports onekligen visat Konami hur man gör ett fotbollsspel. Fördelen med gameplay är att det är lätt att komma in i det jämfört med PES 2013 och vid roliga kvällar hos kompisar är FIFA 13 ett givet inslag för de som älskar fotboll.

3. NHL 13

Trots avsaknaden av konkurrens kan ishockeyfansen se fram emot nya upplagor av NHL som håller världsklass. Ny skridskofysik till årets version förändrade matcherna för alltid och numera krävs det mer taktik, samt mjuka rörelser från handkontrollen för att vinna matcherna då spelarna åker skridskor den här gången.

2. Dance Central 3

Nyheterna till Dance Central 3 var få jämfört med föregångaren men är trots det ett mycket roligt spel och spelserien gör att Microsoft överhuvudtaget säljer Kinect. Inga andra titlar är ens i närheten av Dance Central 3 som lyckades utöka sin låtlista med klassiska hits från 1970-, 1980- och 1990-talet i hopp om att göra kvällarna hemma roliga med en blandad publik. Dessutom har Gangnam Style släppts till spelet vilket gör att vi numera kan göra den berömda ryttardansen från hitundret PSY.

1. Sleeping Dogs

Activision tvingades göra förändringar och lade ned Guitar Hero samt andra titlar. En av de var True Crime: Hong Kong som de ansåg inte skulle bli en succé. Men Square Enix gick se det som var färdigt och bestämde sig för att köpa loss rättigheterna. De såg potentialen Activision hade missat och döpte om det till Sleeping Dogs. En lyckad strategi då Wei Chen som polis var bland de coolaste tv-spelskaraktärerna och på sina håll var Sleeping Dogs bättre än GTA IV. Utan tvekan det bästa spelet jag fick nöjet att recensera förra året och än idag hoppas man på att det ska bli en uppföljare.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord