Topp 10 – Games of the Year 2012: Daniel Green

10. Diablo III

Blizzard levererade tillslut sin mycket efterlängtade titel, men var det för sent? Kanske då det egentligen känns som en uppdaterad version av Diablo II, men det räckte för mig. jag har inte haft såhär roligt att dräpa monster på riktigt, riktigt länge.

9. Borderlands 2

Ah… Borderlands 2 – så mycket mer, så galet och framförallt så himla roligt. Jag hann aldrig spela det här riktigt så mycket som jag önskat men de timmar jag spenderat i spelet glömmer jag aldrig. Förtjänar helt klart en plats på min personliga topplista.

8. F1 2012

När det kommer till renodlad racing finns det inte många andra titlar som kom under 2012 som kan slå Codemasters F1-simulation som gör allt på rätt sätt. En serie som fortfarande bara blir bättre och bättre ju fler versionen som släpps. Keep it up!

7. LEGO The Lord of the Rings

Ett skratt förlänger livet sägs det och om du spelar igenom det här spelet från början till slut så kommer du med den filosofin bli väldigt gammal. Det är dessutom det snyggaste och mest välgjorda LEGO-spelet till dagens datum som också ger illusionen av en öppen värld på ett mycket trevligt sätt.

6. Syndicate

Alla har vid det här laget mer eller mindre glömt bort Syndicate helt och hållet, men det tåls att säga att det här faktiskt är en av de mest innovativa och välgjorda shooter-spelen som kom ut under förra året. Har du chansen att testa det och gillar genren är det definitivt något jag kan rekommendera.

5. Halo 4

343 Studios lyckades trots allt att övertyga mig om att man skulle kunna sparka liv i Halo-serien igen, med samma gamla karaktärer och fiender. De kanske var något blyga och återhållsamma för att det skulle vara perfekt men de timmarna jag spenderade med spelet var några riktigt trevliga sådana.

4. Call of Duty Black Ops 2

Jag hade absolut inga höga förhoppningar när det kommer till Black Ops 2, så gissa om jag blev förvånad när jag såg hur mycket de hade stoppat in i den här titeln och hur utvecklarna hade kämpat för att faktiskt korrigera upplevelsen något. Även fast det i grund och botten är exakt samma koncept och struktur som tidigare installationer så har de den här gången lyckats maskera det betydligt bättre än tidigare. En supertrevlig och välgjord shooter helt enkelt.

3. The Witcher 2 Enhanced Edition

Det är ingen hemlighet att jag gillar The Witcher 2 och när The Witcher 2 Enhanced Edition kom och jag började spela det och såg allt nytt material så var jag såld. Det här är ett spel som alla RPG-fans bör spela igenom minst en gång.

2. XCOM Enemy Unknow

Som en gammal XCOM-räv var jag först lite tveksam när jag hörde om den här titeln och fick känslan av att det aldrig skulle komma att lyckas få samma känsla som i originalspelen. När spelet väl kom tog det mig med storm och balansen mellan de olika aspekterna av spelet var perfektion, som tillsammans med den enormt höga svårighetsnivån har stulit allt för många timmar av min fritid.

1. Far Cry 3

Är utan tvekan det spel som jag personligen har haft allra roligaste med under året, dessutom är det välgjort och ser otroligt bra ut vilket också är ett extra plus I kanten. Aldrig tidigare har jag njutit lika mycket när jag sprungit runt på tropiska öar och bråkat med både djurliv och legosoldater. Ett underbart spel som jag starkt kan rekommendera till precis varenda kotte.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord