Topp 10 – Games of the Year 2011: Daniel Green

10. Kirby’s Epic Yarn
Det behövdes ingen längre stund framför tv’n tillsammans med Kirby och Prins fluff, för att jag skulle fastna och totalt smälta för det här luddiga och totalt sockersöta spelet. Som är ännu ett bevis på att Nintendo kan skapa riktigt tunga titlar som är klassiska redan innan de kommer ut.

9. Dark Souls
Jag kom inte riktigt överens med det här spelet till en början, men när jag väl insåg utvecklarnas genialitet i hur de hade skapat spelmekaniken och hur de ville att man skulle spela det. Det var då kärleken till Dark Souls växte för varje frustrerande timma man satt framför tv’n.

8. Yakuza 4
Enligt mig, 2011-års mest underskattade titel. Ett fighting-rpg i en öppen värld á Grand Theft Auto med en story som inget annat spel i år ens kan komma i närheten av. Hoppas verkligen att flera läser det här och ger det en ärlig chans, för det är ett helt underbart spel.

7. Battlefield 3
Möjligheten finns att jag kanske inte är den absolut bästa soldaten på slagfältet, men med det sagt så kan jag inte förneka att den här titeln har gett mig många timmar av glädje. Därför måste jag ge det en plats på min topplista.

6. Shogun 2: Total War
När det kommer till djupa och avancerade strategispel så finns det ingen utvecklare som klarar av att göra det bättre än vad Creative Assembly gör. Tidigt under 2011 kom spelet som bevisade det.

5. Forza Motorsport 4
Två riktigt bra bilspel kom ut under 2011, det första var Dirt 3 som Codemasters lyckats göra till en riktig fullträff. Det andra var Forza Motorsport 4, som är min personliga favorit.

4. Batman: Arkham City
När man inte trodde att det kunde bli bättre så går Rocksteady Studios och helt överträffar sig själva med Arkham City. Det är utan tvekan det bästa licensspelet som kom ut under 2011 och även ett av de bästa spelen jag spelat under förra året.

3. Saints Row The Third
Roligare spel får man leta efter. Violition har lyckats skapa något där de totalt skiter i alla gränser och vad man får och inte får göra. Det kunde ha blivit en riktigt smaklös bajsmacka, men istället blev det vad som mycket väl kan vara 2011-års roligaste spel.

2. The Witcher 2: Assassins of Kings
Som många vet är The Witcher 2 ett spel som ligger oss varmt om hjärtat här på PowerGamer.se, men det är också en av de mest välgjorda och största spelupplevelserna under 2011. Ett actionorienterat rollspel med en story som inte går av för hackor.

1. The Elder Scrolls V: Skyrim
Är ni förvånade över mitt val till förstaplatsen? Nä, jag tror knappast det va. The Elder Scrolls V: Skyrim är det bästa spel Bethesda någonsin har lyckats skapa och efter mina 164-timmar i spelet kan jag konstatera att inget annat spel under året har gett mig lika mycket spelglädje där varje utmaning är unik och kan lösas på oändliga olika sätt.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord