Topp 10 – Games of the Year 2011: Anders Sandberg

10. Ace Combat: Assault Horizon
Tunn story, godkänd grafik och lite väl repetitivt från stund till stund. Men när du jagar en boogie sedan låser på mål och han gör en undanmanöver då svarar du med en egen undanmanöver för att hamna bakom honom. Låser på mål igen, skjuter och sänker din boogie. Sedan ställer du dig upp och skriker ”fuck yeah”, då är de negativa borta.

9. Dead Space 2
Detta är andra gången Isaac Clarke måste kämpa mot Necromorphs och detta spelet är precis som föregångaren inget för den mörkrädda. För när du minst anar det släcks ljuset och i nästa sekund är du omringad av fiender. Dör du får du nöjet att noggrant se din kropp slitas itu på många olika kreativa sätt och det finns många i detta spel, tro mig.

8. Assassin’s Creed: Revelations
Du har följt ditt mål under en lång tid. Hoppandes mellan hustak för att inte tappa honom ur ditt synfält. På taket får vakter syn på dig och genom att kontra deras slag med ditt svärd är de snabbt besegrade. Måltavlan är nu ensam, du hoppar ner mot honom och låter din dolda kniv glida fram för att genomborra hans hjärta.

7. Deus Ex: Human Revolution
Ett spel med mängder av möjligheter för hur du vill tacka varje situation. Miljön är framtida cyberpunk, dock med en hint av en del historia. Mycket frihet med mängder av sidouppdrag och olika valmöjligheter för hur du vill anpassa din karaktär. Allt detta i ett enda spel som är troget till originalet som släpptes för tolv år sedan och det lyckas vara bättre.

6. Portal 2
Med tre av de bästa insatserna som gjordes av röstskådespelare förra året levererar Portal 2 en av de roligaste spelupplevelserna någonsin. GLaDOS, Wheatley och Cave Johnson kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta tillsammans med robotarna Atlas, P-Body och alla testkammare som grillade min hjärna mer än något annat spel 2011.

5. Batman: Arkham City
Om du alltid har drömt om att vara Batman och spöa upp skurkar för att sedan låsa in dem bakom galler är detta spel den närmsta upplevelse du kan få. Inte nog med att det är den närmsta upplevelsen, det är utan tvekan den bästa. Aldrig tidigare har Batman varit bättre än nu, Batman: Arkham City är det bästa superhjältespel som skapats.

4. The Elder Scrolls V: Skyrim
Skyrim, vart ska jag börja? Det finns för mycket saker att nämna som borde lyftas upp. Ett spel av denna magnitud med allt innehåll som Bethesda levererar är helt enkelt ofattbart. The Elder Scrolls V: Skyrim är en livsstil för att när du befinner dig i dess värld är du inte längre kvar på jorden. Detta gör Skyrim bäst, att skapa en värld som lever.

3. Uncharted 3: Drake’s Deception
När slutar film att vara film och när slutar spel att vara spel? Med en av de mest fängslande resor jag fick nöjet att uppleva förra året följde jag med Nathan Drake på en resa runt jorden. Han visade mig de mest fantastiska platser jag någonsin sett i ett spel. Det var en av de mest minnesvärda resor jag någonsin gjort och jag gör gärna om den igen.

2. Zelda: Skyward Sword
Vilket är världens bästa spel? Enligt många är det Zelda: Ocarina of Time men efter releasen av Zelda: Skyward Sword har många människor fått fundera. Jag har gjort det och är nostalgin i OoT värt mer än 25 år av erfarenhet som lett fram till Skyward Sword? Jag grubblar och konstaterar att det näst bästa spelet 2011 är Skyward Sword.

1. Dark Souls
Är Dark Souls lika tekniskt imponerande som Uncharted 3: Drake’s Deception? Nej. Har det samma spelglädje som Zelda: Skyward Sword? Nej. Det erbjuder istället en känsla av framgång som inget annat spel lyckas leverera, spelet ger dig en framgångsrik känsla som inte kan beskrivas med ord och därför är Dark Souls det bästa spelet 2011.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord