Topp 10 – Games of the Year: Daniel

PowerGamers Game of the Year 2010 är som bekant redan klart, men vilka spel är redaktörernas personliga favoriter? Det ska vi publicera den kommande veckan i en liten artikelserie och vi börjar med Daniel Green, som valt ut sina personliga favoriter från 2010.

10. S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Vem älskar inte den förbjudna zonen i och runt den avspärrade staden Pripyat? Den var ju trots allt platsen för ett spektakulärt fyverkeri en tidig vårnatt 1986.

Stalker

9. Napoleon: Total War

Creative Assembly vet helt klart hur man gör djupa, välgjorda och välfungerande strategispel. Enligt mig ett av årets bästa strategispel tillsammans med StarCraft 2 och Civilization V.

8. Yakuza 3

När jag först spelade Yakuza 3 hade jag ingen aning om vad jag kunde förvänta mig av spelet då jag aldrig ens hade hört talas om föregångarna. Men oj vad jag blev positivt överraskad, ett riktigt kanonlir som varmt kan rekommenderas.

7. Alan Wake

Remedy släppte till slut sitt mycket efterlängtade thriller-action-äventyr och visst var det värt väntan. Spelet var kort, men jag är fortfarande sugen på fler genomspelningar så här långt efter releasen. Så något lyckades de tydligen med.

Alan Wake

6. Castlevania: Lords of Shadow

Du har en piska och du mördar vampyrer, vad mer behöver man för ett riktigt bra Castlevania-spel? Krydda det sedan med lite feta bossfighter á Shadow of the Colossus och lite God of War-mashing så har du ett riktigt bra och underhållande spel.

5. Dance Central

Dance Central är utan tvekan det Kinectspel som fungerar allra bäst, samtidigt som det tar rythm och musikgenren till helt nya nivåer. Jag har personligen aldrig gillat att dansa speciellt mycket, men Dance Central motbevisar mig för spelet är sjukt roligt.

4. Gran Turismo 5

Allas förväntningar var nog lite för höga när det här bilspelet väl kom ut och landade i händerna på spelarna. Men det går inte bortse från att det ett grymt spel och det bästa racingspelet under 2010.

3. Dead Rising 2

Vad ska man säga om den här titeln egentligen? Det är kul att mörda zombies helt enkelt. Sedan med alla sjuka outfits och ett riktigt skoj samarbetsläge är det ett spel som jag spenderat allt för många timmar med under förra året.

DR2

2. Assassins Creed Brotherhood

Ubisoft teasade lite om spelets unika multiplayerläge strax innan releasen, det de inte teasade om var hur välgjort och komplett faktiskt det fullständiga spelet var. Brotherhood lyfter hela spelserien till helt nya nivåer och är det spel som de två föregångarna borde har varit.

1. Red Dead Redemption

Ett spel som kom tidigare under året, som jag nästan hade glömt bort helt vid slutet av 2010, var Rockstars Western-epos. Ett av, eller kanske till och med det allra bästa, spelet som jag spelade under 2010 och faktiskt fortfarande spelar.

Marston

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord