Topp 10: Facebook-spel

Facebook är mycket mer än en sida där du kan spionera på ditt ex eller bara snacka skit, Facebook har faktiskt blivit en stor spelsite, en guldgruva fullt med riktigt underhållande spel men även många skitspel. Här kommer min Top 10-lista på Facebook-spel.

10. Who has the biggest brain?

Kliv rakt in i en blandning mellan talk-show (med för hög och irriterande bakgrunds-musik) och de katastrofalt floppade spelen My Sims. ”Who has the biggest brain?” är Facebook-spelet som verkligen testar din hjärnstyrka. Nackdelar? Javisst, av de tre olika testerna finns bara ett att spela gratis och om du mot alla om och men vill betala kan jag tänka mig att de håller den låga standarden som gratistestet hade. Men självklart är det roligt att se vem som har den största hjärnan bland sina kompisar.

9. Word Challenge

Välkommen till Facebooks egna kräk-Eva spel. Sex bokstäver är huller om buller och du ska hitta ord, precis som på tv. Som stöd när du sitter och klurar har du en ung skolflicka med något som ser ut som en polisbricka på bröstet. Spelet är ett tidsfördriv men bara en enstaka gång. Skulle vi haft ett minispel med kräk-Eva så vem vet det kanske skulle räddat spelet.

8. Resturant City
resturantcity_small
Att driva sin egen restaurang kan inte vara helt fel, för att alla har väl velat vara Gordon Ramsay? Nu kan du skapa ditt egna restaurang–imperium, anlita dina facebook vänner som diskare eller servitriser och låt din värsta fiende städa toaletterna. Ett underhållande spel med skön lobbymusik tyvärr så sviker designen och allt ser ut som My Sims.

7. Blackjack

Efter att ha sett Blackjack-filmen 21 blir suget av att spela en runda stor, men nu behöver du inte åka till Las Vegas för att kunna spela BlackJack. Det är bara att installera Facebooks BlackJack-spel. Men om det ger samma upplevelse är tveksamt. Fast att spela med vännerna på Facebook är otroligt roligt.

6. Crazy Taxi
crazytaxi_small
Crazy Taxi är verkligen helt galet, du hittar spelet via Mindjolt Games och det kommer bli ett spel du sent glömmer. Styr din röda taxibil med piltangenterna och hoppa med bilen på mellanslags-knappen, inga konstigheter! Men du måste akta dig för de bilar som är parkerade på motorvägen. Försök att slå mitt rekord: 56761.

5. MafiaWars

Har du någonsin varit ledare för ett värdetransportsrån? Jag hoppas verkligen inte det. Men vem vill inte vara en maffia ledare? I Mafia Wars så får du nu chansen att leda din trupp mot framgång. Köp fastigheter, bilar och vapen för att få bättre chanser att lyckas.

4. Uno

Det fantastiskt röriga, färgrika och roliga kortspelet Uno finns nu tillgängligt online på Facebook. Spela upp till fyra personer antingen med dina kompisar eller främlingar, jag lovar att det är lika kul att vinna över båda alternativen.
Tyvärr kan tempot bli lite väl segt efter ett tag.

3. Tetris Friends

Ett Tetris-spel med väldigt bra integrering med dina vänner som också spelar, tillgängligt på Facebook. Man kan inte förvänta sig mycket mer av ett sådant spel. Att det sen finns fyra olika lägen som till exempel Tetris Sprint och Tetris Ultra är bara positivt.

2. TexasHold em

Dålig på att hålla ett bra pokerface? Nu kan du med Texas Hold em på Facebook hoppa, skrika, jubla eller ta ett glas vin när du fått den vinnande handen, ingen kommer märka något. Ett roligt och spännande spel både på riktigt och även på Facebook.

1. FarmVille
farmville_small
Vem kan tänka sig att spela ett bondespel skulle kunna vara så kul och beroendeframkallande, om ni hört Daniel och Nicklas långa diskussioner om farming simulator så kanske ni förstår. Sköt om dina växter, djur och träd. Tack vare det stora utbudet på plantor, träd, djur och möjligheten till att göra din gård personlig är spelet väldigt beroendeframkallande och en solklar etta. Om du fortfarande inte är övertygad kan du läsa Rikks blogginlägg om spelet.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord