Topp 10 – E3 2014: Anders Sandberg

Om exakt 25 dagar sitter jag tillsammans med mina övriga kollegor och täcker E3 2014. Spelvärldens största mässa och för oss på PowerGamer.se en av årets höjdpunkter. För att verkligen få igång hypetåget tillför jag här lite kol till loket i form av en personlig topp tio där jag listar mina mest efterlängtade spel för årets Electronic Entertainment Expo.

10. Hitman 6

Det är egentligen väldigt lite vi vet om det kommande projektet från IO Interactive. Tidigare i år utannonserades det att Square Enix inte längre skulle arbeta med projektet längre men originalstudion skulle fortsätta. Dem har utlovat att kartorna kommer inte vara lika begränsade som i Absolution och att de till ytan kommer vara större än något tidigare spel i serien. Självklart är det den ikoniska Agent 47 som agerar huvudroll än en gång och det är jag otroligt tacksam för, men jag vill absolut veta mer om min favorit-lönnmördare.

Hitman Agent 47 Suit

9. Bayonetta 2

Jag längtar efter fler spel till min Wii U och denna exklusiva titel är något som jag sett fram emot sedan utannonseringen i september 2012. Min favorithäxa Bayonetta ska denna gång rädda sin rival Jeanne från underjordens käftar och för att lyckas behöver hon resa till det heliga berget Fimbulvinter som länkar samman himmel och helvete. Jag räknar med ännu mer vansinniga slagkombinationer och over-the-top sekvenser där hon framkallar storskaliga bestar som gör köttfärs av fienderna. Om Platinum Games lyckas leverera hälften av vad föregångaren erbjöd är detta en åktur jag inte vill missa.

8. Civilization: Beyond Earth

När jag första gången sågen trailern till den spirituella uppföljaren för Alpha Centauri blev jag i eld och lågor. Det är självklart att Civilization ska ut i rymden och det var längesedan jag kände en sådan enorm hype över ett strategispel. Spelserien har verkligen kommit en lång väg sedan 1991 men nu har Firaxis Games förvaltat detta arv i över ett decennium och jag har allt förtroende för att dem ska leverera än en gång. Trailern fick mig sugen men nu vill jag se faktiskt gameplay på vad som mycket väl kan vara livet efter jorden.

7. Assassin’s Creed Unity

Rent tekniskt skulle det kunna heta AC7 med tanke på att det är sjunde spelet i huvudserien på vad som kan vara en av Ubisofts mest utmjölkade kossor vid det här laget. Jag är ska dock ge utvecklarna lite cre(e)d för det studion lyckades göra med Black Flag har gett mig nytt förtroende till Assassin’s Creed. Vi vet att det kommer utspela sig under franska revolutionen vilket är en perfekt era för att agera scen till vad som ser ut att bli lönnmördaren Arnos debut. Kommer konspirationerna få större betydelse igen eller vad exakt kommer det handla om? DET är svaret jag söker.

AC Unity Arno

6. Batman: Arkham Knight

Jag var onekligen en av få som faktiskt uppskattade Origins, men med det sagt var det ett enda stort copy-paste projekt av Warner Bros. Glädjen som infann sig när det utannonserades att Rocksteady Studios skulle återvända som utvecklare var total. Arkham Knight ska avsluta hela sagan och kommer ta vid ett år efter händelserna i City. Denna gång är det fågelskrämman som tillsammans med några av läderlappens största fiender kommer försöka döda honom en gång för alla. Spelare kommer för första gången ratta batmobilen och det finns väl knappast ett bättre fordon att krascha en skurkfest med.

5. The Legend of Zelda

Jag har älskat Zelda-serien i över 20 års tid och det kan mycket väl vara mina favoritspel från Nintendo. Super Mario för med sig glädje och allt vad det innebär men alla äventyr jag upplevt tillsammans med Link tilltalar mig på ett annat plan. Skyward Sword ligger tveklöst på en topp tre över de bästa Wii-spelen men nu är det Wii U-versionen av Zelda som jag suktar efter. I slutet av förra året utannonserades Hyrule Warriors och visst gillar jag tanken på ett Dynasty Warriors i detta universum, MEN Eiji Aonuma lovade att han skulle spilla bönorna om Zelda till Wii U under E3. Upp till bevis säger jag!

4. Kingdom Hearts 3

E3 2013 var för mig en succé bara genom det faktum att äntligen offentliggjordes KH3, vilken lycka. Denna spelserie kan mycket väl vara en av de bästa fusionerna som någonsin skapats mellan två världar inom spelindustrin. Kan ett spel kännas som ett Final Fantasy men ändå innehålla världar från klassiska Disneyfilmer? I början kunde jag knappt tro det men ja är svaret på frågan. Nu har det varit mycket kring Final Fantasy XV för Tetsuya Nomura och hans team på Square Enix men när den produktionen är avslutad kan dem fokusera sig helt på KH3. Jag räknar inte med att få se mycket nytt men ett releasedatum hade stillat min längtan, för stunden.

KH3 Sora

3. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Jag tycker inte om Hideo Kojima just nu. MGSV: Ground Zeroes var alldeles för kort och väckte på tok för många frågor som jag vill ha svar på. Det jag istället fick ta med mig var en inblick i hur hela världen kommer fungera, kontrollsystemet och den tekniskt mest avancerade upplevelsen till min PS4. Fox Engine lyckades verkligen ge mig en nystart tillsammans med Big Boss och hans kompanjoner. Det är nästan att jag inte vill se något nytt från TPP för det kommer troligen göra samma sak med mig som GZ, fast det är en risk jag är villig att ta.

2. Far Cry 4

Ubisoft utannonserade igår att studion faktiskt jobbar på Far Cry 4. Spelet kommer lanseras nu till hösten och det släpps till PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One och PC. Jag var som totalt besatt av föregångaren och gjorde allt som gick att uppleva i det öparadiset tills det inte längre fanns fler utmaningar att anta. Nu skiftar utvecklarna miljön till Himalaya och närmare bestämt det påhittade området Kyrat. Där härskar en självutnämnd konung som styr med en järnhand. Det är upp till spelaren att störta honom med en bred arsenal av vapen och fordon. En trailer under studions presskonferens känns självklart men vågar jag drömma om en speldemonstration? Om 25 dagar har jag svaret.

1. Dragon Age: Inquisition

Att jag älskar BioWare är ingen hemlighet. Jag kan gång på gång finna mig i diskussioner om hur denna studio lyckas fylla sina världar med en sådan djup historia oavsett om det handlar om 2000-talets största rymdepos a la Mass Effect eller en fantasivärld som kan mäta sig med Tolkiens Midgård. Jag syftar självklart på Dragon Age och årets tredje installation Inquisition. Jag har egentligen sett fram emot detta under en lång tid men efter att ha fått se en demonstration under GameX 2013 är jag helt såld och övertygad om att BioWare kan sammanföra de bästa från de två tidigare spelen för att göra Dragon Age: Inquisition till vad som kan bli Game of the Year. Spelhösten känns väldigt långt borta just nu men E3 får väldigt gärna ge mig mer bränsle för att hålla ut tills 7:e oktober.

Dragon Age - Inquisition Poster

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord