Top 10: Musik ur Nintendo-spel

I alla tider har ljud och musik bidragit med enorma mängder för att sätta stämning i filmer och spel och genom alla generationer, från 8-bit till dagens konsoler har Nintendo givit oss flest truddelutter att minnas, det är det dags att göra nu. Minnas!

Innan denna lista drar iväg är det viktigt att poängtera att Nintendo har stått för oändligt med underbara och odödliga musikstycken, att endast välja tio är inte lätt!

Nummer 10: Sonic Adventure 2 – Live and Learn | Lyssna!
Jag börjar listan med en combobreaker innan jag ens har hunnit få en combo, denna låt kan helt enkelt ses som ett oväntat val. När Nintendo, med Sega i släptåg, utvecklade sina Sonic-spel till Dreamcast tog de hjälp av det japan-amerikanska rockbandet Crush 40 för att stå för ett antal låtar i spelen. I Sonic Adventure 2 får vi avnjuta deras, enligt mig bästa låt, samtidigt som man slåss emot en gigantisk muterad laserbeväpnad drake ute i rymden. Epic? Ja.

Nummer 9: Donkey Kong Country – Jungle Hijinx | Lyssna!
Donkey Kong var bland de första spelen som jag spelade till SNES och fortfarande ett av dem spel jag förknippar mest med min barndom. Ett otroligt välgjort spel som var snyggt för sin tid, grymma banor och en kul upplevelserna. Jungle Hijnix-banan har ett av de mer välkända tonerna från spelet, en skön låt som börjar lungt och sedan bygger upp ett sving, ungefär som den slipsklädde primaten i ett bananträd. Jävlar, vilken metafor!

Nummer 8: Duck Tales – The Moon | Lyssna!
Ett grymt underskattat spel till NES var Duck Tales, som hamnade lite i skuggan av Super Mario, Mega Man och andra platformsspel. Ändå var detta ett spel som bjöd på mycket underhållande spelande, inte minst för sitt grymma spelupplägg. En av spelets banor utspelar sig uppe på månen, med ett soundtrack som får åtminstone mig att minnas 8-bitar.

Nummer 7: Star Fox – Corneria | Lyssna!
Star Fox till SNES var ett spel som totalt blåste skallen av mig och lämnade fläckar på väggen första gången jag spelade det. Det var flygar-action utan dess like och satte Falco som karaktärsidolen nummer ett, detta var ju innan 64-tiden där hans G-diffuser bara krånglar hela tiden.

Nummer 6: Castlevania II – Simons Quest – Bloody Tears | Lyssna!
Castlevania är en serie som stått för solid plattforming, utforskning och inte minst för bra musik. När vi vandrar igenom slottets kusliga korridorer så möts vi av det ena stämningsfulla ackompanjemanget efter det andra, en av dessa låtar är Bloody Tears som lyfter den fina standard som 8-bitarsmelodier kan rätta sig efter.

Nummer 5: F-zero – Big Blue | Lyssna!
F-zero var ett av de tuffaste spelen till SNES, ett spel som verkligen utnyttjade konsolens kapacitet gällande skarpa färger. Ett än idag svårslaget spel när det kommer till snabb racing och det otroligt grymma soundtracket som ackompanjerade varenda svåra kurva. Show me your moves!

Nummer 4: Final Fantasy – Prologue | Lyssna!
Ja, vad ska man säga? En spelserie som överlevt allt, med alla titlar att bevisa det. Genom tiderna har spelen fått mottaga utmärkelse efter utmärkelse gällande allt ifrån musiken till karaktärerna. Från de första spelet till 8-bitar till de kommande till Xbox 360 och Ps3 så har spelen behållit sin magi och det behövs bara ett stycke för att gestalta hela serien. Det är denna.

Nummer 3: Zelda: Ocarina of Time – Gerudo Valley | Lyssna!
zelda_ocarina
”Aha!” tänker ni säkert nu. Väldigt skumt att Zelda inte har omnämnts ännu. Eftersom jag endast väljer ut en låt per spelserie fick jag tänka till ordentligt när jag skulle välja endast en från alla de makalösa Zelda-spelen. Tillslut kom jag faktiskt på vilken låt som jag tycker är mest odödlig. Från mitt absoluta favoritspel och min absoluta favoritdel ur det spelet. Ni minns denna, hoppas jag?

Nummer 2: Bubble Bobble Theme | Lyssna!
bubblebobble
Ahh, Bubble Bobble! Ett spel som går ut på att ta kontroll över en liten drake, skjuta bubblor på fiender för att få dem till diverse föremål som du har nytta av. Det är hela spelets uppbyggnad, genialiskt eller vad? Dock finns det en faktor som gör hela spelet så bra. Så jävla grymt. Musiken! Samma låt spelas om och om igen igenom alla de hundra banorna. Sån tur att låten är så jävla bra då. Utmaning: Lyssna på denna låten utan att vicka huvudet från sida till sida i takt till musiken, eller utan att börja dansa sporadiskt för den delen. Inte ens Chuck Norris hade kunnat.

Nummer 1: Mega Man 2 – Dr. Wily’s Castle | Lyssna!
megaman
It was to be expected. Mega Man är en spelserie som levererat så många odödliga truddelutter. Börja nynna på valfri låt från någon av de olika banorna i ett rum med gamers och jag kan garantera dig att alla andra hänger på. Men även kungar har sin gud och en vinnare måste utses. Då finns det bara ett val. Bara en låt som kan kliva upp på pallen. Till NES, I det andra spelet, när du kämpat dig fram igenom alla spelets banor för att slutligen möta Dr. Wily, då ska du göra det till tonerna av ett av spelhistoriens bästa verk.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord