Top 10: Irritationsmoment i spel

De finns i de bästa av spel. De där karaktärerna, föremålen, fienderna eller momenten som gör dig totalt galen. Hur mycket det än får oss att vilja kasta ut teven genom fönstret så är det dags att göra det otänkabara; utnämna de tio jobbigaste sakerna ur tv-spelens värld.

Nummer 10: Legend of Zelda: Ocarina of Time – Navi

Man säger att varje ros har sin törn, och taggen på den blomman som är Ocarina of Time är utan tvekan Navi. En rätt användbar liten fe för att få tips – första gången du spelar igenom spelet. När du kan spelet utantill från början till slut är hennes ”Hey!”, ”Listen!” och ”Watch Out!” ingenting mer än otroligt irriterande skrik.

Nummer 9: Vänta på en rak pinne i Tetris

Det finns företeelser inom spelvärlden där alla gamers kan nicka instämmande och förstå vad det handlar om. En av dessa är i Tetris. Alla gör det, bygger upp höga torn och lämnar en rad någonstans för att sedan svettigt sitta och vänta på den där biten som skjuter upp dina poäng till taket. Ibland kommer den inte, ingen rak pinne. Då förlorar man. Det är rätt irriterande. Fan.

Nummer 8: Att spela mot Eddie i Tekken 3

Du har spelat Tekken 3 länge, du har spöat alla i din kompiskrets och ser dig själv som en obestridbar mästare, tills du på en fest får spela mot en snubbe som tycker att ”spelet ser kul ut”. Han väljer Eddie och får in en Perfect mot dig. Ett irritationsmoment som är beviset på att en buttonmasher alltid kommer att kunna spöa ett proffs.

Nummer 7: Metal Gear Solid – Mei-Ling

Vad för funktioner ska en sparstation fylla? Du ska kunna spara ditt spel. Snabbt och enkelt. I Metal Gear Solid till Playstation är din resort för att spara ditt spel en kinesisk kvinna vid namn Mei-Ling som tycker att det Snake behöver mest under sitt livsfarliga uppdrag är citat från valfri Shakespeare-pjäs. Det mest irriterande är att hon tror att Snake stöter på henne. Snälla, som att någon kvinna vore bra nog för THE Solid Snake.

Crab battle.

Nummer 6: Alla power-ups förutom Spraygun – Contra

Contra, ett spel som utan tvekan borde vara en obestridbar mall för hur 2d-platform shooters skall fungera. Det bästa med spelet är Spraygunen, ett vapen som sprider omedelbar död över hela skärmen. Att blåsa igenom spelet med detta verktyg av bråd död är alltid lika roligt, tills man råkar plocka upp en annan power-up och kort därefter faller offer för hela den värld som vill ta dina tre liv.

Nummer 5: Hunden i Duck Hunt

Ett av de mest klassiska spelen till NES var Duck Hunt, ett spel som gjordes ännu bättre av att spelas med den stentuffa pistolliknande kontrollen. Spelet hade ett mycket simpelt upplägg, träffa ankorna när de flyger över skärmen. Det är lika kul som det låter, tills du missar. När detta händer dyker din trogna jakthund upp, och skrattar dig i ansiktet. Fatta,  du blir utskrattad av din hund. Utan tvekan en av de mest klassiskt irriterande karaktärerna i spel.

Nummer 4: När Tidus och Yuna ”skrattar” – Final Fantasy X

Hur motiverar man detta? Tidigt in i ett annars väldigt bra spel tvingas vi genomlida ett parti där två av spelets karaktärer bestämmer sig för att lite skratterapi räddar världen. Hela scenen i sig är antagligen det läskigaste jag har varit med om i ett spel någonsin. Helt ärligt, varför tog de med en scen som denna?

Nummer 3: Köra racerskoter i Battletoads

Battletoads var ett spel som var så svårt att det var elakt. Ett riktigt grymt och roligt spel som var garanterat att göra dig galen genom att visa dig Game Over-skärmen om och om igen. Ett parti i spelet tvingar dig att köra en racerskoter på en hinderfylld bana. Om detta är ett segment du vill klara är det bäst att du kan se en sisådär två sekunder in i framtiden, för här räcker inte reflexer till.

battletoads-dreaded-race-sequence-screenshot

Nummer 2: Slippy- Star Fox

Det kan omöjligen finnas en mer oönskad och irriterande karaktär än Slippy. En totalt värdelös amfibievarelse som ständigt behöver räddas och när han faktiskt lyckas göra något rätt och träffa en fiende förvandlas han till en tolvåring på Counter-Strike som skriker ”BOOM HEADSHOT” varje gång han knäpper någon. Det enda rätta tycks vara att medvetet skjuta ner honom i början av varje uppdrag, helt ärligt borde det bara räknas som dödshjälp.

starfox-snes-1

Nummer 1: Att misslyckas med att fuska på Rainbow Road – Mario Kart

Där sitter ni. Öl och chips över hela bordet. Fyra personer i en soffa, handsvetten gör imma på rutorna. Det avgörande loppet går på Rainbow Road, prestigen är omöjlig att inte känna av. Det kanske finner sig så att du ligger sist, därmed har du bara ett val. Du gör det alla duktiga gamers hade gjort, du fuskar. I den höga kurvan gör du det enda rätta, du hoppar ut över banan och flyger genom rymden som en brinnande projektil. Kompisarna är tysta, du skrattar, då detta är den sista spiken i kistan för att försäkra din vinst. Du missar, flyger över banan. Du är tyst, kompisarna skrattar. En N64-kontroll hamnar i diket på andra sidan huset. Du är ännu ett offer för det mest irriterande fenomenet inom tv-spelsvärlden.

gfs_14047_2_6

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord