Tio år i spelbranschen går snabbt när man har så roligt

Stafettpinnen lämnas nu över till ett mycket kompetent team av dedikerade personer, som kommer fortsätta att arbeta hårt för att ge er det allra bästa spelindustrin har att erbjuda.

Tio år i spelbranschen går snabbt när man har så roligt

I början av februari 2007 började jag arbeta heltid på PowerGamer, då var vi bara två personer som arbetade i stort sett med alla arbetsuppgifterna. Ganska snabbt och innan PowerGamer.se ens lanserades hann vi dock bli tre personer, vilket var tur för vi hade ingen aning om hur mycket arbete det skulle bli. Såhär på efterhand kan vi konstatera att det minst sagt är ganska omtumlande att arbeta med att marknadsföra tv-spel. Med en explosionsartad tillväxt och med tio år av branscherfarenhet under bältet är det nu dags för mig att gå vidare, här tar min resa på PowerGamer slut.

Jag vill påstå att jag varit en av de primära drivkrafterna bakom allt som har med PowerGamer att göra och även fast jag under de senare åren inte haft någon daglig kontakt med själva innehållet, har jag alltid följt utvecklingen med ett öga. Mina dagar har sedan ett flertal år tillbaka mest gått åt till att arbeta med marknadsoptimering, ekonomisk rapportering, kontakt med kunder och samarbetspartners och allt övrigt som innefattar affärsadministration. Att jag nu tar ett steg tillbaka kommer knappast påverka det innehåll ni är vana att se. Alla fasta programpunkter, alla tokiga livesändningar och allt ordinarie och dagligt innehåll såsom nyheter, recensioner och hårdvarutester med mera kommer fortsätta att levereras precis som tidigare.

Stafettpinnen lämnas nu över till ett mycket kompetent team av dedikerade personer, som kommer fortsätta att arbeta hårt för att ge er det allra bästa spelindustrin har att erbjuda. Dessutom ser det redan nu ut som att 2017 kommer bli ett väldigt intressant spelår. T.ex. släpper Microsoft (förhoppningsvis) en helt ny konsol lagom till julhandeln och tillsammans med alla exklusiva titlar det normalt sett medför är det tveklöst spännande tider vi lever i.

Det är med tungt hjärta jag lämnar min position här, men samtidigt känner jag att jag har bidragit med allt jag kan så som organisationen ser ut idag. Jag kan inte göra mer för att verksamheten ska växa ytterligare just nu, det behövs färskt blod som ser på saker och ting med andra infallsvinklar. Det behövs nya ideér och nytt modernt innehåll och jag tvekar inte en sekund på att mina, nu före detta medarbetare, kommer fixa det som krävs för att ta PowerGamer till nästa nivå. Det är med stor spänning jag fortsätter följa utvecklingen, men istället för att sitta på insidan och titta utåt får jag nu sitta på läktaren tillsammans med alla andra besökare och följa framgångarna på avstånd.

Vad jag ska göra härnäst kommer utannonseras via ett annat medium vid ett annat tillfälle. Först känner jag att det här mycket tunga beslutet måste sjunka in och lägga sig tillrätta. Jag har trots allt dedikerat tio år av mitt liv åt PowerGamer och senare även PGiEN, moderbolaget bakom sajterna. Det är lång tid, så det här har inte varit något lätt beslut. Har grumlat och legat sömnlös i minst ett års tid, då jag funderat över vad jag egentligen vill göra. Men nu är det bestämt och jag har en mycket spännande tjänst på ett minst lika spännande företag som väntar på mig på andra sidan. Den 24:e februari gör jag min allra sista dag i spelbranschen och på PowerGamer.se.

Det allra bästa med att ha arbetat så länge som jag gjort på ett och samma ställe, är att jag grundligt har kunnat följa utvecklingen och det som triggat majoriteten av vår personal att arbeta hårdare än några andra har tveklöst varit alla medlemmar, alla kommentarer, alla foruminlägg och alla mejl. Ni ska ha ett stort tack och jag hoppas verkligen ni fortsätter spendera er tid på Sveriges bästa och roligaste spelcommunity. Jag ska inte avslöja för mycket och jag får egentligen inte ens avslöja något längre, men det finns otroligt mycket spännande innehåll i vår produktions-pipeline som bara ligger och väntar på er.

Jag önskar alla en riktigt god fortsättning och vem vet, vi kanske ses någon annanstans!? Självklart kommer jag fortsätta hänga runt på PowerGamer på min fritid och när jag behöver läsa en recension. Så om ni ser mig på forumet, don’t be a stranger!

Med vänliga hälsningar

Daniel.G

70 Kommentarer

 1. Profilbild på Johan32

  WHAAAAAAAAAAT!???? ÄR det här någon form av ett för tidigt aprilskämt? Jag har varit med sedan stalker-game.se och har alltid förknippat Daniel som en del av sajterna. Nu känns det som någon slitet av en kroppsdel av Powergamer. 🙁

 2. Profilbild på Destructoo

  OJ! Har det redan gått tio år sedan jag blev medlem här alltså? … Du har gjort ett otroligt bra jobb genom åren och din motivation och kreativitet har smittat av sig på innehållet, mer än vad du kan tro. Önskar dig ALL lycka med dina framtida projekt och utmaningar. 🙂

 3. Profilbild på Victor Holyba

  <3

 4. Profilbild på Tompa

  Powergamer kommer inte vara samma sak utan Daniel och det säger jag inte av respektlöshet mot er andra här, men känns nästan som han varit och petat i mer eller mindre allt innehåll av värde sedan sajten lanserades. Är också en av de som varit med från grunden. Sen tvekar jag inte att övrig personal här lyckas skapa bra material, men nu får ni faan skapa ännu bättre material för att kompensera, för det här känns som ett riktigt bakslag.

  Önskar all lycka till Daniel och vill personligen tacka dig för allt du gjort. Jag vågar inte ens tänka på alla timmar jag hängt här genom åren. Suttit och kollat på alla livesändningar osv, jag minns första powercast live, med Danne, Ridewing och Newlander.

  Idag är det sorgens dag här, ni borde flagga på halv stång. 🙁

  • Profilbild på Daniel Green

   Tack för att du spenderat så mycket tid på sajterna, det uppskattas väldigt mycket.

 5. Profilbild på MrAndersson

  Jag kan inte riktigt greppa vad det är jag läser, trodde först det var en ny artikel. Men nu känns det som jag är i chocktillstånd. Tack för alla dessa år! 🙂

 6. Profilbild på Anders Sandberg

  <3

 7. Profilbild på BobbyAwesome

  Wow … massa <3 i den texten. Lycka till framöver Mr Green!

 8. Profilbild på IvanSpoljaric

  <3

 9. Profilbild på IvanSpoljaric

  Gott folk ikväll kommer vi streama som vanligt 20.00 och Danne kommer vara med oss om ni vill trakassera honom lite extra denna dag 🙂

 10. Profilbild på Stewie

  Samtidigt som det här är bland det sorgligaste jag läst här, så förstår jag. Tio år är som sagt, en lång tid. Lycka till i framtiden Daniel. 😀

 11. Profilbild på Imazombie

  Förstår att det varit ett mycket tungt beslut att ta med tanke på att du är en av de som varit med från första början. Men kul att du ska göra något nytt som du verkar entusiastisk över. Lycka till !

 12. Profilbild på GrandCar

  MEN??? Är det sant? …Vem ska recensera framtida Gears of War och Farming Simulator? :p

  Tack för ett utomordentligt bra jobb och ett stort lycka till.

  • Profilbild på FroggerBUTT

   Hahaha, vem bryr sig om Farming Simulator en dag som denna 😉

  • Profilbild på Daniel Green

   Tack så jättemycket!

   Du behöver inte vara orolig, det finns många kompetenta person i det teamet som arbetar med recensioner. Någon kommer ta nya versioner av ovanstående titlar, jag lovar. 🙂

 13. Profilbild på Avangenia

  Det här trodde jag inte när jag läste rubriken. 🙁 Lycka till. 🙂

 14. Profilbild på Nightcrawler

  Du kanske inte har haft daglig kontakt med innehållet, men din närvaro har känts i innehållet oavsett. Det här kommer bli ….intressant. Stort lycka till, till Daniel, men även till resten av redaktionen som ska axla rollen och bära arvet vidare.

 15. Profilbild på Megaman18

  Har ni kvar alla videos från den tiden då Daniel syntes i kameran? Kan vara skoj att se det nu, en sorgens dag i spelsverige! 🙁 🙁 🙁

 16. Profilbild på Rachelew

  Lycka till med allt framtiden har att ge! 😀

 17. Profilbild på Xavier Ladu

  En ära att ha fått jobba med dig Daniel. Alltid positiv och bra feedback. Lycka till! 🙂

 18. Profilbild på Benjamin Lindkvist

  Det här var verkligen inga goda nyheter, har alltid tyckt att du varit dina videos varit de bästa inslagen här på sidan (Walking Dead-Maratonet, Farming Simulator & Euro Truck Simulator). Kommer sakna det! 🙁

  • Profilbild på Totalchaos

   Instämmer, många av favoriterna har haft Daniel i dem. Samtidigt känns det som det var ett tag sedan han var med i något seriöst innehåll här. Mest lagt märke till lite gästspel i recensioner osv det sista. Men tråkigt none the less.

  • Profilbild på Daniel Green

   Roligt att höra, alltid kul när någon uppskattar det man gör. Sen kommer jag ju givetvis fortsätta hänga på sajten på min fritid. Skulle aldrig kunna släppa den här fantastiska community’n som vuxit fram. 🙂

 19. Profilbild på RiseofME

  Powergamer kommer inte vara samma sak utan dig, men betvivlar inte att resten av redaktion fortsätter producera bra material. 😀

 20. Profilbild på Bazooka

  Jag kanske inte har varit med tillräckligt länge här, kanske inte har lika lång historia som många andra här och jag vet inte exakt vad Daniel gjort tidigare, eller på senare tid. Men det jag minns är dynamiken mellan Daniel och Joakim i snabbtittar, samt i livesändningarna.

 21. Profilbild på Ravioli

  Men 24:e februari är ju nu på fredag om jag inte har räknat helt fel? Inga mer farmingavsnitt? 🙁

  • Profilbild på Daniel Green

   Den 24:e februari ÄR nu på fredag. Då gör jag min allra sista dag på PowerGamer. Om det blir fler farmingavsnitt eller inte vågar jag faktiskt inte svara på, men det blir inga fler med mig.

 22. Profilbild på Wilco42

  Jag sitter och funderar när jag först blev medlem på powergamer egentligen, tror inte det var precis i starten men ändå ganska tidigt tror jag. Jag vet med största säkerhet att Daniel var en del av det hela, Ridewing och Rikkmeister. Eventuellt även Sjöberg men har för mig att mestadels av materialet vid den tidpunkten producerades av Daniel och Ridewing faktiskt. En del har hänt sedan dess, minst sagt. Vem minns t.ex. inte de där galna livesändningarna från E3 i den där studion som var fylld av energidryck, folköl och svett. 8-timmar sändning per dag, jag tror inte till denna dag att någon annan Svensk sajt lyckats åstadkomma det, bortsett från PG då. En fantastisk site strukturerad av en fantastisk människa, som vet vad folk vill ha för typ av underhållning. Jag blev ledsen när jag fick höra och när jag först förstod att avsnitt 300 av powercast var det sista, men det börjar inte ens beskriva hur jag känner just nu. Att önska dig lycka till känns knappast nog, men det är allt jag kan göra i dagsläget.

 23. Profilbild på ArtooDetoo

  Den här såg jag inte komma, ska erkännas. Trodde aldrig att vi skulle förlora Daniel, måste verkligen vara ett intressant jobb han fått tag i. Jag är ju ganska nyfiken över vad det kan vara.

 24. Profilbild på Fuckdapolice

  Jag är eventuellt för ny här för att riktigt förstå vidden av vad detta innebär! Men jag önskar självklart Daniel ett stort lycka till. Sen låter det ju som att vi kommer fortsätta få samma innehåll tidigare, så jag tänker inte gråta riktigt än. 😉

 25. Profilbild på Samsonite

  Jag sitter alltid och övervakar ”alla uppdateringar”-sidan på powergamer, när jag kommer hem från jobbet på kvällen och jag ser att i stort sett 98% av alla kommentarer idag gick till det här inlägget. Nu förstår jag varför. 🙁 …och jag som trodde att det bara var en vanlig artikel. 🙁

  • Profilbild på Doobie

   Ja, herrejävlar vad det rasslade till här idag! Och det här är inte ens något ”riktigt” innehåll. Hahaha!

 26. Profilbild på Neoprin

  Jag kollar alltid på ALLT som publiceras här på Powergamer, men sedan några år tillbaka så brukar jag inte posta så mycket kommentarer längre. Men när jag läste det här blev jag helt kall i kroppen och kände mig väldigt sorgsen och kan inte riktigt förstå att det ens är sant. Det här var jag bara tvungen att skriva en kommentar till. Hoppas verkligen att du inte lämnar oss helt utan hänger lite i själva communityn osv framöver. Tills dess önskar jag dig lycka till med dina nya utmaningar. 😀

  • Profilbild på Imperial3030

   Samma här, jag postar heller inte så mycket kommentarer längre. Men det betyder inte att jag inte kollar innehållet. Det här är minst sagt en nyckelhändelse i Powergamers historia, så nu kunde inte jag heller låta bli.

   Vad ska Daniel göra? Vad ska Powergamer göra? Vad ska jag göra??????????

 27. Profilbild på UncleFester

  Ett STORT TACK! För allt du gjort för Powergamer och oss medlemmar här. Jag känner på mig att det inte hade blivit samma sak utan dig Daniel. Lycka till med allt! 😀

 28. Profilbild på Phoenix

  Det här är ju skandal, vad händer nu då?

 29. Profilbild på BulletMaster

  Jag hoppas verkligen att Powergamer kan fortsätta att leverera lika bra som tidigare utan Daniel i bakgrunden. Känner ju en viss oro, då det i vissa fall känns som det är Daniel som drivit på allting hela tiden.

 30. Profilbild på BulletMaster

  🙁

 31. Profilbild på Robban

  Önskar ett stort lycka till….från en gammal stalker-game medlem.

 32. Profilbild på Jerry

  Och den här dagen som började så bra… 🙁

 33. Profilbild på Cornell

  Men? Vad ska du göra nu då?

 34. Profilbild på Sangaga

  Har det redan gått tio år? Helt fantastiskt! Ett stort lycka till på dina framtida åtaganden. 😀

 35. Profilbild på Jrgen

  Jag tycker befintlig personal som arbetar med själva innehållet med sidan just nu borde presentera sig i en artikel, oavsett hur länge eller hur kort man arbetat här. För helt ärligt har jag ingen aning om vilka det är som jobbar här längre.

  Lycka till Daniel! 🙂

 36. Profilbild på Morgan

  Tack för dessa åren och lycka till 🙂

 37. Profilbild på IvanSpoljaric

  Gott folk, slängde ihop en liten avskedsvideo för Daniel och hans tid på PowerGamer…
  https://youtu.be/YMCkCNfo5H0

 38. Profilbild på foxtrotcharlie

  Klippen i den videon är nog före min tid tror jag, kände inte igen något. :p

 39. Profilbild på Jcraft

  Inside information (Rakt från livechatten); Han har antagligen fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till ?? 😮

 40. Profilbild på nachogrande

  Det här var den tråkigaste/sämsta nyheten jag någonsin läst på powergamer, va fan. 🙁

 41. Profilbild på Mango

  Vad betyder det här rent praktiskt för powergamer?

 42. Profilbild på SpawnKiller

  Som jag förstått det så är det/var det Daniel som drog i alla trådar bakom kulisserna, vem ska sköta allt sådant nu då? Jag vill inte veta av att material kommer mer sporadiskt osv, jag förväntar mig min fix av PG minst en gång om dagen.

 43. Profilbild på Victor Holyba

  [b]Självklart har vi sett till att detta inte ska drabba sidan och alla er läsare negativt. Vad gäller den administriva- och affärsfronten så har det mesta redan ordnats för ett tag framöver. Vi alla (redaktörerna) kommer att lägga upp trailers, nyheter och övriga artiklar som vanligt. Jag kommer att ta över redigeringen av egenproducerat material och Anders är ju som utannonserat tidigare vår fortsatta chefredaktör som kommer att hålla koll på både schemat och vårt dagis.[/b]

 44. Profilbild på ROB_88

  det var fan väldigt oväntat. jag önskar dig lycka till i framtiden

 45. Profilbild på SuperPirate

  Ja, det här kunde man inte ha räknat ut. Lycka till Daniel.

 46. Profilbild på Bobomb

  Riktigt tråkigt att se att Daniel försvinner från Powergamer, men jag önskar dig all lycka! 🙂

 47. Profilbild på Crankyburger

  Det var kul att ha dig här och lycka till med ditt nya jobb. 😀

 48. Profilbild på Lordofpie

  Kan du inte berätta vad du ska göra istället?

 49. Profilbild på Daniel Green

  Jag vill verkligen skriva ett personligt svar till alla som kommenterat det här inlägget och jag började faktiskt göra det. Men jag känner att det blir alldeles för överväldigande med tanke på det rena antalet kommentarer som kommit in sedan igår. Därför skriver jag en dedikerad ’Tack-kommentar’ här istället, som gäller för alla som skrivet i inlägget.

  Vill att alla ska veta att jag verkligen uppskattar alla värmande ord ni skriver, utan er hade det inte varit lika roligt att arbeta med detta. Jag utbringar därför ett riktigt STORT TACK till er alla. Det jag kommer sakna mest av allt är den nära interaktionen vi har haft privilegiet att ha med Er.

  Med det sagt, så ska ni veta att jag som privatperson kommer fortsätta hänga på sajten. Det är trots allt min primära källa för information kring pc och tv-spel och jag har ingen anledning att ändra det inom den överskådliga framtiden.

  Igen, ett stort tack till er alla!

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord