Supersnabb lagringsenhet från Kingston

Kingston utannonserade idag att de släpper en ny supersnabb extern lagringsenhet på upp till 256GB, som går under namnet Kingston HyperX Max 3.0 och som namnet avslöjar är den kompatibel med USB 3.0.

Den nya externa lagringsenheten är som sagt USB 3.0-baserad, vilket innebär att den kan transportera data upp till tio gånger snabbare än vad som är möjligt med USB 2.0. Mikael Johansson som är ansvarig för Kingstons verksamhet i Sverige berättar att HyperX Max 3.0 följer upp traditionen med Kingstons välrenommerade Kingston HyperX högprestanda-DRAM.

Kingston HyperX Max 3.0 erbjuder användaren stor flexibilitet samtidigt som extremt hög fart tack vare flashminnes-arkitekturen, dessutom ska den vara extremt driftsäker. Den nya lagringseneheten kommer levereras med kapaciteterna 64, 128 och 256GB, med början i December 2010. Vidare ingår även tre års garanti och teknisk support dygnet runt. Den enhet vi har fått prisuppgift på för tillfället är 128GB-modellen, som kommer kosta runt 2450kr.

Om du har lite pengar över och är i behov av att snabbt kunna överföra stora filer utan krångel, då är Kingston HyperX Max 3.0 helt klart ett mycket intressant alternativ.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord