Stora nedskärningar hos 2K Czech

Vad som händer med Mafia III är det ingen som vet

Stora nedskärningar hos 2K Czech

Vad som började med ett rykte i Tjeckien angående framtiden för 2K Czech och framförallt deras kontor i huvudstaden Prag har numera blivit officiellt. Huvudägaren 2K har bekräftat att ett kontor i Tjeckien stängs och att många tjänster kommer att flyttas över till USA.

Från att i början ha hetat Illusion Softworks har studio sedan 2008 hetat 2K Czech och blivit kända för sina titlar som Hidden & Dangerous, Vietcong, Top Spin 4 men framförallt Mafia I samt Mafia II. Många har efter releasen av Mafia II frågat när en tredje uppföljare ska släppas där ingen hos 2K har velat säga någonting. Från början skulle det vara en releasetitel för PlayStation 4 och Xbox One enligt ryktena, men personalnedskärningar 2011 ska ha förhindrat de planerna 2K Czech hade för Mafia III som än idag omgärdas av rykten med information som tyder på att kontoret i Prag ska ha påbörjat arbetet med det.

Tidigare idag påbörjades ett rykte om att 2K Czech skulle drabbas av stora nedskärningar och att kontoret i Prag skulle stängas. Tjeckiska Eurogamer var de som rapporterade kring detta och citerade källor inom studion vilket senare idag bekräftades av 2K. Avdelningen i Prag försvinner helt och en del tjänster flyttas till Brno, vars kontor stod för utvecklingen av Mafia II. Men stora delar av tjänsterna kommer att omlokaliseras till huvudkontoret för 2K då de menar att det ska förbättra organisationen. Vad som händer med Mafia III är det ingen som vet men ifall kontoret i Prag stod för utvecklingen, lär dagens besked betyda att arbetet kommer att göras i USA istället.

Källor: Vg247.com, Eurogamer

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord