Sony presenterar Playstation 4 Pro

Sonys mer kraftfulla Playstation blir alltså Playstation 4 Pro där huvudfokus ligger på 4K och stöd för HDR.

Sony presenterar Playstation 4 Pro

Playstation 4 NEO blev tillslut Playstation 4 Pro som är en ny version av Playstation 4 med snabbare hårdvara där de bland annat klockat processorn samt uppgraderat GPU’n i konsolen, som nu ska vara dubbelt så snabb som tidigare. Även lagringen har utökats till 1 TB som nu är standard i Pro-versionen.

playstation4-pro-img02

Spel till Playstation 4 Pro kommer inte per automatik ha stöd för 4K och HDR, det är istället upp till utvecklarna och vad de väljer att göra. Under eventet fick vi även reda på att spel som Uncharted 4: A Thief’s End, Infamous: First Light, Call of Duty: Infinite Warfare, Watch Dogs 2, Rise of the Tomb Raider, Spiderman och Mass Effect: Andromeda är några av de titlar som kommer ha stöd för både 4K och HDR från dag ett.

Trots att fokus låg på 4K och HDR var Sony noga med att påpeka att man inte måste ha en 4KTV för att se någon skillnad. Köper du en Playstation 4 Pro menar de att de flesta kommer se en förbättring i den visuella kvalitén även på en vanlig HDTV.

playstation4-pro-img05

HDR-stödet kommer även släppas som en firmware-uppdatering till den nuvarande konsolen, Playstation 4.

Playstation 4 kommer börja säljas den 10:e november och landar på runt 399 euro, vilket ger oss en liten fingervisning på vad den kommer gå loss på i Sverige.

playstation4-pro-img03

5 Kommentarer

 1. Profilbild på Blaamfish

  Jag är osäker ifall det finns tillräckligt med motivation att införskaffa sig en sådan här maskin om man redan äger en vanlig PS4.

 2. Profilbild på LePedro

  Jag tycker 1TB är ganska snålt i dagsläget och det är inte ens en SSD …

 3. Profilbild på FiestaUnion

  Var det inget prat alls om VR?

 4. Profilbild på Honky

  De (Sony) gör ju såhär för att tvinga upp försäljningen på deras egna 4K TVs antar jag

 5. Profilbild på Tompa

  Jag trodde faktiskt att det skulle vara mer tyngd på VR om jag ska vara helt ärlig. Men skönt att de skippade det tycker jag, fokus ska ligga på de riktiga spelen som majoriteten vill spela.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord