Retro: Magical Quest Starring: Mickey Mouse

När man snackar om plattformspel så som Mega man och Super Mario så är väl alla med på noterna. Antingen att man spelat själv eller att man tittat på när ens kompis spelat. Men det är inte bara de stora titlarna inom plattformsgenren som är värd att spelas igenom. Enligt mig själv har jag snubblat över en liten guldklimp i detta plattformshav, i form av en välkänd figur.

Jag minns att jag var tolv år, det var regnigt och mulet ute och mina föräldrar hade varit och hyrt ett Super Nintendo nere på hyrfilmsbutiken. Detta var nästan ett obligatoriskt scenario när det var dåligt väder ute. Ett av spelen som de hade hyrt var ett plattforms spel kallat Magical Quest Starring: Mickey Mouse. Jag och min bror sken upp som solar när vi såg Musse Pigg på omslaget och kastade oss över det som de två ivriga illbatingar vi var. Musse, Långben och Pluto är ute på en äng och spelar baseboll när Musse plötsligt tappar bollen som flyger all världens väg. Pluto, som den hund han är springer naturligtvis efter bollen. Musse blir orolig och springer efter men ser inte stupet som ligger framför honom. Han faller ner och sen kastas du in i spelet.

mmmq2

Det är här du för första gången får se de mjuka och sköna miljöerna som finns att upptäcka i 6 olika banor, även miljövariationen är kanon, ingenting blir långrandigt att titta på. Det andra som slår en är musiken, trevlig men samtidig ett försök till att vara pampig lite då och då. Jag ger dock pamperiet ett lite mindre betyg med tanke på att den blir enerverande efter bana ett. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om det är samma slinga som går eller musiken skiftas.

Någonting som var väldigt svårt när jag var tolv och som är lika svårt nu, är att komma in i kontrollerna. De har en tendens till att kännas lite tröga. Men även svårighetsgraden på själva spelet är även det nånting att bita i på vissa partier. Jag minns de tröttsamma rullande tomaterna som kommer en bit in på bana ett, som man var tvungen att springa i motsatt riktning som tomaten rullade. Jag minns även frustrationen efter att man trillat av tomaten och ner i taggbuskarna för sjunde gången. Men när man väl kommot förbi detta så avtar svårighetsgraden en aning.

mmmq1

In på bana två kommer en liten twist och detta är ett av de inslag som gjorde att jag verkligen älskade detta spel, det var kostymbytet. För här får du din första kostym, turbanen. En Aladdin-liknande utstyrsel som ger dig magi. Magi som gör att du kan andas under vatten samt att skjuta någon form av magiskott mot dina fiender. Min favorit kostym, som etsade fast sig i mitt minne var brandmansdräkten när du kommer till Fire Grotto. En bana fylld med lava som du nu kan lätt ta dig igenom med att använda din brandslang till att skjuta bort eld och fiender. Den tredje och sista kostymen är även den lite småskojig. En grön Robin Hood-liknande kostym men med Bionic Commandos enterhake. Du får reda på att Pluto är tillfångatagen av Emperor Pete, ditt uppdrag blir då naturligtvis att rädda den stackars Pluto.

the-magical-quest-starring-mickey-mouse-4-full

Till din hjälp har du då alla dina kostymer somdu kan skifta till när som helst under en bana så fort du fått den tillgänlig. Ge handkontrollen lite kärlek och tålamod så ska ni nog komma överens perfekt, men blir det för mycket för dina öron så slå på mute på din TV. Så har du ingenting att göra en tisdagseftermiddag i ungefär 6-8 timmar är detta en kanonlösning som kommer att finnas kvar i din näthinna ett tag. För det är faktiskt ett väldigt gulligt och charmigt spel som är lättsmält och inga djupa intriger att hålla reda på.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord