RennSport Wheel Stand

RennSport Wheel Stand

I samband med releasen av Forza Motorsport 3 pratade vi med tillbehörstillverkaren Fanatec för att försöka få skriva en hårdvarutest av deras Rennsport Wheel Stand. På grund av slutförsäljning hos leverantören så dröjde det lite, men nu ett antal månader senare har paketet vi väntat på äntligen anlänt till kontoret.

Uppdaterad: 2011-10-06
Nu är det snart dags för Forza Motorsport 4 och därför passar vi på att nu lyfta fram den här produkten lite igen. Det här är ett tillbehör som vi starkt kan rekommendera för alla som planerar att spela med ratt och pedaler, visst man kan sätta fast det på sitt vardagsrumsbord men det blir inte samma sak. Här hittar du en prisvärd lösning och mycket stabil lösning utan att du behöver möblera om hela ditt vardagsrum. Nedan hittar du den test vi skrev i samband med releasen av Forza Motorsport 3.

Denna enhet är i första hand byggd för Fanatecs egna produkter men funkar med en adapter precis lika bra med Microsofts trådlösa racingratt och flera andra tillverkare också för den delen. Paketet anlände förra veckan och var stort och riktigt tungt, självklart packade jag genast upp det och spelade in en uppackningsvideo som många av er säkert redan sett. Redan vid uppackningen kunde det klargöras att detta inte är några billiga plastleksaker utan riktigt ordentligt byggt i massivt aluminium.

Ihopmonteringen tar cirka 10 minuter och alla verktyg du behöver för de medföljande maskinskruvarna som håller det hela samman medföljer och även här utstrålar det kvalitet. Här är det inga billiga Ikealösningar utan riktiga insexverktyg som medföljer, helt klart ett plus i kanten. Efter man monterat ihop alla delarna märker man genast hur stabilt det är, nästan ingen rörelse i vara sig sidled, bak eller fram. Förutom insexskruv så sitter det även handskruv för justering av körställningen, alltså riktigt smidigt.

I vårt recensionexemplar av denna enhet medföljde det även ett extra justeringsstag för pedalerna så man kan ställa in rätt avstånd så det blir så likt en riktig bil som möjligt i körställningen. Vi fick även med en adapter till Xbox 360-ratten, som består av en platta man först spänner fast i botten av ratten för att sedan skruva fast den i stället. Då blir det stabilt nog för vilda racing-sessions sent in på småtimmarna. Stabilitet och kvalitet är genomgående ord för detta ställ och det man tänker mest på när man kör, det finns inget som glappar eller knakar som de vanligtvis medföljande fästena till ratten. Den sitter helt enkelt där den sitter, precis som den skulle göra i en riktig bil och som nämnt tidigare så kan man ställa in den så man kan sitta i en perfekt vinkel hemma i tv-soffan.

Det största problemet med racingrattar som vi ser det är just placeringen och hur man ska fästa allt på ett bra sätt och RennSport Wheel Stand löser alla dessa problem på en smart och smidigt sätt. Då stället både håller fast ratten, pedalerna och även en växelspak om man nu har en sådan. RennSport Wheel Stand tillverkas och säljs av Fanatec och passar de flesta större rattar på marknaden och är nästan ett måste ifall man kör med ratt till t.ex. Forza Motorsport 3, Forza Motorsport 4 och Gran Turismo 5.

Vi har testat detta ställ tillsammans med Microsofts trådlösa racingratt och Forza Motorsport 3, samt Forza Motorsport 4 och en bättre kombination får man leta efter. Efter ungefär en vecka med denna setup så har vi svårt att hitta några nackdelar överhuvudtaget, men eftersom det är en recension så måste vi ju välja något eller hur? Så ifall man måste lyfta fram något negativt så är det väl i såfall priset som ligger runt 1300 kr för stället utan adaptrar och justerbar pedalstop fast med frakt från tyskland, vilket är lika mycket som vissa rattar kostar. Dock tycker vi att det är värt det om man ska ta sin racingkarriär på allvar.

PowerGamer kan utan att skämmas varmt rekommendera detta ställ till alla som behöver en smidig lösning för att få den ultimata körupplevelsen och eftersom stället är så extremt lätt att fälla ihop och stuva undan så behöver det inte stå och damma när man inte kör. Har du pengar till det så ska du inte tveka att införskaffa det, vi lovar att du inte kommer ångra dig.

Beställ RennSport Wheel Stand redan idag!

Bra
+ Byggkvaliten är utomordentlig
+ Hela stället är grymt stabilt
+ Justeringsmöjligheterna
+ Att man kan sitta bekvämt hemma i tv-soffan
+ Lätt att fälla ihop och gömma undan

Dåligt
– Priset

Specifikation
RennSport Wheel Stand
Kompatibel med: Alla Fanatec Porsche och Speedster racing wheels,
Logitech: Driving Force, Driving Force Pro, G25,
Microsoft wireless racing wheel
Material: Kraftig aluminium
Vikt: ca 7,9 kg monterad

Pris:
1300 kr inklusive frakt.

Ta också en titt på vår unboxing video som vi postade för en vecka sen

Direktlänk till videon.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord