Relationerna utvecklas i The Last of Us Part II

Efter trailern till The Last of Us Part II har hela internet börjat spekulera om storyn.

Relationerna utvecklas i The Last of Us Part II

Under Playstation Experience 2016 bekräftades det att The Last of Us Part II är under utveckling och i den medföljande trailern fick vi även se två karaktärer som vi känner igen från första spelet, Joel och Ellie.

Neil Druckmann som är creative director bakom Uncharted och The Last of Us bekräftade under en intervju att stort fokus kommer ligga på Ellie i nästa del. I första spelet handlar mycket om kärlek och relationen mellan Ellie och Joel, när vi nu möter dem i nästa del kommer mycket handla om hat och hämnd. Något som första trailern avslöjar för de som var uppmärksamma nog.

Många fans är nu oroliga att den kommande delen kommer förstöra den story man lärt sig att älska i första spelet, men då det nya spelet kommer utspela sig flera år efter det första behöver man enligt Neil Druckmann inte vara orolig. Han fortsätter också med att berätta att det jobbat länge och hårt med att få ihop en story som inte ska påverka upplevelsen från det första spelet negativt. Trots fansens stora kärlek till karaktärerna finns det ingen som älskar karaktärerna så mycket som utvecklarna själva.

Druckmann avslutar intervjun med följande:

Part 2 is going to be a larger story. This is a complementary story to the first game, but the two together are going to tell this much larger tale. And all I ask the fans of the first ones: Put some faith in us, trust us, we’re going to do right by you.

När det handlar om Naughty Dog är vi inte oroliga när det kommer till story och kvalitén på historien, det vi är lite mer oroliga över är att Sony ska stressa fram spelet för att hinna få ut det redan 2017, vilket skulle vara synd om det förstörde kvalitén.

Ni kan själva se hela panelintervjun här.

2 Kommentarer

  1. Profilbild på foxtrotcharlie

    Det känns ju som tyngd på Ellie är nästa naturliga steg för den här spelserien.

  2. Profilbild på IvanSpoljaric

    Frågan är vad Ellie är så sur över… det har t.om ryktats om att hon ska ha dödat Joel, men vågar man verkligen tro på de?

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord