Reklam: The Great Wall

Storslagen popcorndänga med Matt Damon och Willem Dafoe.

Reklam: The Great Wall

**Detta innehåll är reklam**

En saga som utspelar sig på en av världens sju underverk, den kinesiska muren. Den serie försvarsmurar som utgör det vi kallar Kinesiska muren uppfördes 300-talet f.Kr. och ska för övrigt ha tagit över 1000-år att bygga. Muren är byggd av packad jord, sten och tegel. En av de få som lyckats forcera denna infästning är Djingis khan.

Filmen handlar om en utländsk elitstyrka som kommer för att leta efter svartkrut, men som istället blir inkastade i stor strid som går ut på att de ska försvara den kinesiska muren, eller The Great Wall of China mot anfallande monstruösa varelser.

När andra utposterade soldater väljer att fly av rädsla, väljer Matt Damons karaktär att stanna kvar och beskydda den mur som en gång byggdes för att försvara Kina mot en annalkande invasion. Den här gången är det dock mer än nordliga nomadstammar som försöker ta sig över muren.Som bekant spelar Matt Damon huvudrollen och i de övriga rollerna ser vi bland annat Jing Tian, Willem Dafoe och Andy Lau. Det sägs också att det här ska vara den absolut största filmproduktionen som någonsin spelats in på Kinesisk mark.

Regissören bakom The Great Wall är Yimou Zhang som tidigare är känd för verk som Hero och House of Flying Daggers. The Great Wall har Svensk biopremiär den 17:e februari och det misstänks bli ett fullspäckat action-äventyr.

**Detta innehåll är reklam**

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord