DXRacer RACING Gaming Chair

DXRacer RACING Gaming Chair

Jag har aldrig varit personen som lagt större vikt i att ha en bra stol när jag spenderar tid framför datorn men det kan också bero på att jag aldrig förstått fördelarna. Jag har nu haft nöjet att spendera de senaste två veckorna med en DXRacer RACING Gaming Chair – OH/RZ0/NB.

Det ska sägas att anledningen till varför jag fick testa just denna modell är för att det var den som mest lämpade sig för min kroppslängd och storlek. DXRacer har många olika serier av spelstolar och om du överväger att investera en av deras produkter är det väldigt viktigt att du väljer en som passar just dina mått. När du väl gjort ditt val kan du räkna med en oerhört snabb leveranstid, för min egen del tog det bara tre dagar och sen hade jag den i mitt hem. Det var visserligen ett ganska bökigt paket och totalvikten var ca 27kg och därför är det rekommenderat att vara två personer för att uppackningen och monteringen ska genomföras smidigt. Den lilla manualen talar tydligt om hur stolen ska monteras men är du ovan som mig själv skadar det inte att ha en medhjälpare. Alla delar som krävs medföljer och ett av mina första intryck var hur tung den kändes och detta menar jag med en positiv betoning. Det kändes rejält, stabilt och helt enkelt robust precis som jag vill att en stol ska vara.

När allt slutligen var ihopsatt kunde jag genast börja testa de olika funktionerna och som jag nämnde från början är det viktigt att du får rätt serie för din specifika längd, jag kände omedelbart att den var stel och nästan lite hård. Det kan bero på min ovana vid denna typ av stolar men det var lite obehagligt men det dröjde inte länge innan jag istället uppskattade den fasta ytan. Det gäller även för längre sittningar, även om jag har suttit i flera timmar känns det fortfarande att jag sitter i en stabil stol och det blir bekvämt på något märkligt sätt bara av att veta om det. En annan bekväm funktion är möjligheten att luta ned ryggstödet till 135°, något som slutligen resulterade i att jag somnade samtidigt som jag strökollade på olika YouTube-klipp. När min sambo slutligen väckte mig hade jag sovit ca 45 minuter och om jag inte hade blivit väckt är jag övertygad om att jag hade kunnat fortsatt nanna i timmar och komforten förstärks ytterligare tack vare nack- och svankkuddarna som medföljer. Du måste inte montera på dessa men det skadar inte att prova utan snarare tvärtom.

Kuddarna ökar stabiliteten och framförallt svankkudden är otrolig på att räta upp ryggen och bidrar med bättre hållning när du sitter i stolen. Du får en närmare och mer ergonomisk hållning, något som absolut gynnar en gamer som spenderar ex antal timmar framför datorn. Det är också en av stolens få svagheter som måste beröras; priset. Om du tittar på marknaden får du räkna med ca 2900:- svenska kronor för en stol i just denna serie men DXRacer kostar oftast summor i denna prisklass. Det är alltså inget du ska investera i om du huvudsakligen inte spenderar mycket tid framför någon typ av skärm. Däremot råder det ingen tvekan om att slå till med ett köp om du lägger ned minst sex-sju timmar dagligen, din rygg kommer tacka dig för det och då får du dessutom kvalitativ komfort under dina spelsessioner. En annan sak som många spelare ofta upptäcker under varma dagar är att stolar kan bli väldigt klibbiga och kännas tämligen ofräscha men DXRacer använder ett specifikt material som kallas för PU-läder.

Jag kan inte detaljerna exakt kring PU men baserat på det jag förstått är det ett material som är mycket lätt att hålla rent och dessutom inte släpper in vätska. En annan stor fördel är att det är ett väldigt luftigt material som minskar risken att det blir svettiga speldagar på sommaren. Jag testade faktiskt detta till fullo och spenderade några timmar på stolen i min födelsedräkt och inte en enda gång upplevde jag obehag eller att min kropp blev ett med stolen. Det finns också små detaljer som att du kan höja och sänka armstöden, du kan också vinkla dessa inåt och utåt. Jag drog nytta av detta varenda gång som jag skulle skifta mellan ”slapp-läge” framför tv-serier och ”spel-läge” när det var dags att höja upp ryggstödet och fokusera på fiender på skärmen. Kom nu ihåg också att det går alldeles utmärkt att ta en tupplur om man känner för det, stolen har kort och gott många olika användningsområden.

Innan jag låser in ett betyg på den här produkten vill jag bara påpeka att det går väldigt bra att sitta och gunga i stolen, såvida du inte låser fast stolen i sitt nuvarande läge. En spak sköter det här jobbet utan problem och samma del höjer och sänker sitsen beroende på vad du har för höjd på ditt skrivbord. DXRacer RACING Gaming Chair – OH/RZ0/NB är för mig personligen den skönaste spelstol jag nyttjat och det är inte en dag för sent. Om jag hade vetat om hur denna typ av stolar känns hade jag investerat i en för längesedan, men bättre sent än aldrig heter det ju.

Teknisk specifikation
Armstöd: 2D
Material: Konstläder (PU)
Tiltfunktion: Conventional
Cylinder: Klass 4
Fotkryss: 5-star Aluminium Inlaid Color Bar
Hjul: 2″
Stolsvikt (kg): 22 kg
Rek. längd: 175-195 cm
Maxkapacitet: 100 kg
Nack- & svankstöd: Ingår

Positivt
Ger ergonomiskt stöd för din rygg
Robust
Konstruerad för att användas MÅNGA timmar
Många användningsområden

Negativt
Smakar det så kostar det

Betyg
8.5/10

1 Kommentar

  1. Profilbild på IvanSpoljaric

    Gamingstolar ser helt klart coola ut, om man jämför med en IKEA-stol.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord