Razer Orbweaver

För några månader sedan, eller ännu längre tid sedan fick vi in ett intressant tillbehör från Razer kallat för Orbweaver. Något som ska användas för att göra det lättare för PC-spelare i vissa spel, ett sätt att förfina kontrollen helt enkelt.

Meningen var att det skulle komma en artikel innan årets E3-mässa efter att vi haft tid att ordentligt testa den här mojängen, men E3 är E3, på sedvanligt vis och tiden rann därmed iväg alldeles för snabbt så vi han dessvärre aldrig skriva ihop någon text. Men nu har turen äntligen kommit till Orbweaver och vi ska här försöka beskriva vad det är för något och hur våra tankar kring tillbehöret ser ut hittills.

Men allra först måste vi ju bryta oss in i paketet och se vad som levereras med själva huvudenheten. Efter att har rivit sönder förpackningen i molekyler i vår uppackningsvideo som du hittar här ovan märker man snabbt att det är ganska sparsmakat med saker i lådan. Du hittar enheten, en mycket kortfattad manual och några klistermärken. Mjukvaran som krävs för att alltihop ska fungera får du själv ladda ned från deras hemsida. Men, varför behöver det egentligen vara med mer prylar till något som faktiskt fungerar i stort sett direkt ur lådan.

Den medföljande mjukvaran (som egentligen då inte är medföljande utan som du själv får ladda ned) erbjuder rikligt med inställningar, som också är skapligt lättöverskådliga. Du kan bland annat anpassa de 20 mekaniska knapparna som sitter på Orbweavern, hur de ska fungera och vad de ska fungera med osv. Du kan också välja att justera ljusstyrkan på de bakgrundsbelysta tangenterna på enheten och lite annat sådant smått och gott. Men man köper ju inte denna, ganska dyra, spelkontroll för att sitta och häcka i mjukvaran hela dagen. Nej, man köper den givetvis för att spela tv-spel. Med det sagt kan det ju rekommenderas att man faktiskt ställer in mjukvaran lite beroende på vilket eller vilka spel du planerar att använda den med. Samtidigt som Windows faktiskt hittar egna drivrutiner till den som gör att den mer eller mindre fungerar som ett något mer avancerat tangentbord.

orbweaver1

Vi kommer inte gå in på djupet med vilka spel vi testat osv, men vi kan säga som så att det fungerar precis så som Razer utlovar och eftersom det är mekaniska knappar så känns det hela mer stabilt än många av dagens tangentbord som är alternativet till en dedikerad spelkontroll som denna. Iallafall om du sitter på en PC och vill ha en lite mer strukturerad upplevelse.Orbweaver går att justera något så den passar bra i handen och känns faktiskt ganska ergonomisk efter man vant sig och vi har inte fått några skavsår eller andra muskelskador vid användandet. Eftersom den erbjuder så många programmerbara knappar som den gör så blir den väldigt konkurrenskraftigt och tillsammans med de mekaniska knapparna som är stora och bra så är det svårt att hitta något likvärdigt på marknaden, som faktiskt erbjuder samma stora möjligheter.En nackdel är väl kanske att den är något stor, de flesta som testat den här på kontoret har sagt att de velat ha den något mindre och det är helt klart lite dödvikt/yta på den som inte behöver finnas för funktionen. Om Razer får för sig att släppa en uppföljare till Orbweaver i framtiden önskar vi att den blir något mindre vilket då kommer göra att det blir en fulländad kontroller till just PC.

orbweaver2Även fast det efter inlärningsperioden och när du vant dig känns väldigt likt att spela med ett strömlinjeanpassat tangentbord, så ska det ju erkännas att det på något sätt känns mer trovärdigt och realistiskt att spela med Orbweaver. Oavsett vad du vill styra med den, om det är flygplan, en gigantisk Mech eller bara använder den för att snabbt nå dina kommandon i ett strategispel eller valfritt MMO – så gör Orbweaver det helt klart bättre än ett fullstort tangentbord där knapparna ligger huller om buller, som i vissa spel gör att det känns väldigt rörigt. Det problemet har nu Razer löst med sin Orbweaver, så med det i bakhuvudet kan vi helt klart rekommendera denna som en dedikerad kontroll för er som spelar mycket på PC. Lägg därtill en mycket gedigen konstruktion som känns lite mer exklusiv jämför mot ett vanligt tangentbord och det faktum att du faktiskt kan få ut mer funktion ur den mot en vanlig kontroll tycker vi inte att valet blir särskilt svårt.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord