PowerGamer recensioner 2011

Äntligen är det sommar och semestertider, vilket både är roligt men också lite tråkigt då det är lite mindre aktivitet i spelbranschen. Inte lika många releaser och utannonseringar som vi är vana vid att se under en månad, men det betyder inte att vi på PowerGamer ligger på latsidan. Nu är det ett ypperligt tillfälle att ta igen det man missat, eller inte hunnit med att läsa under året som gått. Så precis som förra året gör vi här en sammanfattning av de allra fetaste recensionerna och releaserna vi publicerat hittills. Vi hoppas att det finns något här för alla och om det är någon recension du missat under året, så får du passa på att läsa den nu.

Dirt 3
Dirt 3 var ett försommarspel som jag såg fram emot väldigt mycket att få testa, tyvärr ville inte vårt recensionsexemplar dyka upp i tid. Därför bjuder vi nu på en lite senare recension som äntligen hittat till kontoret efter några veckors försening.
Duke Nukem Forever
Vi har väntat i en evighet att få lägga händerna på det här spelet, så det har minst sagt mycket att leva upp till. Tyvärr är Duke Nukem Forever en riktigt sorglig historia, vilket jag säger med ett tung hjärta då jag verkligen såg fram emot den här releasen.
L.A. Noire
Team Bondi är inget välkänt namn inom spelvärlden, mycket på grund av att de inte utvecklat något spel innan L.A. Noire. Däremot kanske några av er kommer ihåg Team Soho Studio som släppte det väldigt hypade, men även mediokra The Getaway.
LEGO Pirates of the Caribbean
Det var inte speciellt längesedan vi recenserade LEGO Star Wars III: The Clone Wars, men utvecklarna Travellers Tale tyckte ändå att det var dags för ännu en LEGO-release. Den här gången lämnar vi dock den kalla rymden för lite varmare breddgrader och beger oss ut på det böljande blå vågorna i de karibiska farvattnen.
Brink
Förra året såg jag en trailer, det utspelar sig i en övergiven hamn-liknande miljö. Karaktären sprang smidigt genom de stora kontainerna med parkourinfluerade rörelser. Jag sänkte kaffemuggen från munnen, hypnotiserad av det som visades på min skärm.
Operation Flashpoint: Red River
Codemasters försöker ännu en gång visa vart skåpet ska stå när det kommer till att leverera en ultrarealistisk soldatsimulator. I den här uppföljaren till Operation Flashpoint: Dragon Rising, har det visserligen gjorts en del förbättringar men det är några saker som de missat totalt.
Portal 2
Valve är tillbaka med sin hjärngympa då vi denna gång kan utsättas som testobjekt med en vän, eftersom spelet bjuder på två olika kampanjer. I föregångaren genomgår spelaren massa olika tester som Apeture Science huvuddator GLaDos annordnar.
Mortal Kombat
Vad som förr var en respekterad spelserie spårade ut rejält efter Ultimate Mortal Kombat 3 och skaparna med Ed Boon i spetsen har försökt få serien tillbaka till samma storhet som med de tre första.
Crysis 2
Crysis blev ett av PC-spelarnas flaggskepp, det var framförallt oerhört snyggt. Det blev lite oroligt när demot till uppföljaren inte visade sig vara något vidare, fansen suckade djupt och förväntade sig en flopp.
Yakuza 4
Yakuza är en spelserie som jag personligen inte ens hade hört talas om innan jag recenserade Yakuza 3 förra året. Och efter en sådan positiv upplevelse som jag hade tillsammans med det spelet kunda jag ju knappast tacka nej till 4:an, jag ville ju självklart se vart storyn skulle ta Kazuma Kiryu den här gången.
Shogun 2: Total War
För oss här i väst känns Japan och dess kultur väldigt fascinerande, med en gammal och spännande historia och ett annorlunda sätt mot vad vi är vana vid. Men för Creative Assembly är det inte bara ett fascinerande land utan också skådeplatsen för Shogun 2: Total war som är deras senaste skapelse i den världskända stategiserien.
Dragon Age II
När Dragon Age: Origins släpptes kammade de inte bara hem massor av prestigefyllda pris, såsom PowerGamers Game of The Year 2009, utan fick oss alla att återigen börja prata om dvärgar, drakar och heroiska insatser.
Kirby’s Epic Yarn
Efter att ha tillbringat en helg som Kirby och hängt med Prins Fluff i en skön mjuk värld, sätter jag mig ner för att skriva en recension och endast ett ord kommer upp. Ett ord som skulle kunna sammanfatta Kriby’s Epic Yarn, grafiken, ljudet, spelmekaniken och kontrollen; Perfekt.
Killzone 3
Den stora huvudtiteln till Playstation 3, Killzone bjuder i detta tredje spel i genren återigen upp till krig mot de krigslystna, maktgalna och Sovjetosande Helghast. I ett apokalyptiskt paradis utpselar sig ett blodigt krig där du har huvudrollen.
Bulletstorm
Det första jag vill poängtera med Bulletstorm är att man bör ta detta spel med en stor näve salt för att kunna uppskatta dess spelglädje som spelet faktiskt bjuder på. Efter ett par timmar in i spelet så är dialogerna som antingen innehåller ”fuck” eller ”cock” inte så märkvärdiga längre.
Magicka
Spelet handlar om att man som trollkarlslärling ska ge sig ut och rädda Midgård från ondskan som härjar löst i form av troll och monster. Spelet är väldigt fantasynischat vilket enligt mig passade perfekt in till spelets lättsamhet och humor.
Dead Space 2
På fredag släpps Dead Space 2, uppföljaren till skräckäventyret som kammade hem stående ovationer från min sida, men är uppföljaren lika bra som ettan och fyller det mina förväntningar som ett Dead Space-fan.
Little Big Planet 2
När jag hörde talas om Little Big Planet första gången var det via den numera legendariska E3 presentationen. Jag minns att jag tänkte att detta var något helt nytt, detta var nästa steg.

Det här är endast ett axplock av alla de recensioner vi publicerat under året som gått, du kan läsa alla recensionerna här. Fortsätt följ PowerGamer för inom kort tar vi oss an alla PC och TV-spel som släpps i höst.

Tills dess önskar vi alla våra läsare en riktigt trevlig sommar!

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord