PowerGamer recensioner 2010

Det är semestertider och äntligen har man tid att ta igen allt man missat under våren. Så om jobb och skola tagit fokus från PowerGamer behöver du inte längre vara orolig, här samlar vi de fetaste recensionerna vi publicerat under året i en stor gemensam artikel. Vi hoppas att det finns något för alla här och ifall du missat någon viktig recensioner under året kan du passa på att läsa den nu.

Super Mario Galaxy
Mario och Nintendo har gjort mycket bra på sistone. 2007 släpptes Super Mario Galaxy och bevisade att Mario fortfarande har vad som krävs i 3D-världen. 2009 visade Mario och Nintendo att de fortfarande kan göra plattformsglädje bättre än någon annan i 2D med New Super Mario Bros Wii. De lärde oss även att ju fler man är, desto roligare blir det – om än lite omständligt. Nu är Mario tillbaka i den första renodlade uppföljaren sen Super Mario Bros 2.
UFC Undisputed 2010
Ultimate Fighting Championship är utan tvekan en mycket populär sport idag och försäljningssiffrorna för UFC Undisputed 2009 visade tydligt att THQ satsat rätt. Chefen för organisationen Dana White var även han nöjd med utvecklarna och att en uppföljare skulle komma var inte helt otippat eftersom det trots allt handlar om ett sportspel.
No More Heroes 2: Desperate Struggle
Nyligen nåddes vi av uppföljaren till en av den senaste tidens mest udda spel. Ett spel som är udda på det sättet att det ställer sig utanför alla ramar, slänger all hänsyn till vinden och bäst kan beskrivas som en blandning mellan God of War och Grand Theft Auto. Uppföljaren No More Heroes 2: Desperate Struggle är här och bemöts som ett spel som oundvikligen sätter sig i ansiktet.
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Med en Jerry Bruckheimer-producerad storfilm som nu rullar för fullt på landets biografer har den persiske prinsen aldrig varit större. I och med filmens premiär så kommer nu också det obligatoriska filmspelet, Prince of Persia: The Forgotten Sands.
Alpha Protocol
Obsidian Entertainment är mest kända för sina RPG-titlar som t.ex. Knights of the Old Republic 2 och Neverwinter Nights 2, men har även kommit på tal den senaste tiden i samband med Fallout: New Vegas. Deras senaste spelet i raden är Alpha Protocol, ett action-rpg i tredjepersonsvy, likt Mass Effect.
Red Dead Redemption
När jag var liten var det kanske som populärast att leka cowboy och indian. Men när jag väl växte upp blev andra saker populära och världen var för ett tag sedan dominerad av ninjor och pirater. Rockstar har dock bestämt sig för att återuppliva cowboymarknaden igen och jag måste säga att det verkligen är på tiden. Red Dead Redemption är ett återbesök till spaghettivästern och jag trivs lika bra med temat som Clintan gör med tuggtobak.
2010 FIFA World Cup South Africa
Vartannat år är det ett stort fotbollsmästerskap och i år är det Fotbolls-VM i Sydafrika. Precis som för två år sedan när EM avgjordes i Schweiz och Österrike så släpper EA Sports ett fotbollsspel baserat på ett stort mästerskap. Nu när Sverige inte är med finns inte ett lika stort intresse för VM i landet och frågan är om FIFA World Cup 2010 håller tillräckligt hög kvalité för att svenska fotbollsfans ska känna att det är värt att köpa det eller om de ska vänta på FIFA 11.
Alan Wake
Vi är många som väntat på Alan Wake i många år nu, men det är inte förrän man får lägga händerna på det själv som man förstår varför det tagit så lång tid. Med Alan Wake lyckas de finska utvecklarna Remedy skapa något helt unikt som i grund och botten baserar sig på en tredjepersonsskjutare.
Skate 3
EA Games och utvecklaren Black Box erbjuder ännu en gång en helt öppen sandlåda för skateboard-intresserade gamers. De bygger vidare på det vinnande konceptet från de två tidigare spelen men gör det bättre än tidigare. Med en ny stil på kärriären, en skatepark-editor och en hög med nya trick vilket belönar veteraner i genren.
Super Street Fighter IV
Street Fighter IV tog världen med storm när det lanserades förra året. Capcom som är trogna sin väldigt liberala syn på expansioner tog självfallet tillfället i akt och det dröjde inte länge förrän Super Street Fighter IV var utannonserat. Men vad är nytt, vad är det värt och varför är det egentligen så super?
Monster Hunter Tri
Monster Hunter-serien gick mer eller mindre under radarn i västvärlden när det första spelet släpptes till PlayStation 2 i slutet av 2004. Vid samma tidpunkt som uppföljare till originalspelet hade serien redan mustat upp en enorm popularitet i Japan. Den 23:e april nåddes vi äntligen av det hett efterlängtade och tredje spelet i huvudserien, Monster Hunter Tri. Så slipa yxan, ladda bössan och sjukanmäl dig hos chefen. Jaktsäsongen har precis börjat.
Yakuza 3
Yakuza 3 är ett tredjepersons free-roaming äventyrsspel, som tar dig med på en resa du tidigare aldrig skådat i Japans undre värld. Med en gripande story, intensiva fighter och Japansk humor när den är som bäst är detta något vi inte är vana att se här i västvärlden.
Metro 2033
Den ryske journalisten och författaren Dmitrij Gluchovskij har berättat om hur han under en av sina många resor med Moskvas tunnelbana fick höra något intressant. Ifall uppgifterna stämde var Moskvas tunnelbana världens största underjordiska skyddsrum för stadens vid en attack med kärnvapen. Inspirerad av alla resor och historien skrev Dmitrij boken ”Metro 2033” som blev en succé i Ryssland. De ukrainska spelutvecklarna 4A Games tog kontakt med författaren och de kom överens om att göra ett spel baserat på boken.
Battlefield: Bad Company 2
Med ett ytterst välgjort onlineläge och en omfattande kampanj är ambitionsnivån för Battlefield: Bad Company 2 redan från början tydlig; Det här är ett spel som ska ge Modern Warfare 2 en rejäl strid om spelarnas tid.
Final Fantasy XIII
Square Enix står som utgivare och utvecklare för en av världens största spelserier. Hittills har serien hunnit producera tolv delar i huvudserien, hela 32 spinoffs och fem filmer eller animerade serier sedan franchisens start. Nu knackar den trettonde delen på dörren och två spinoffs är redan under utveckling.

Det här är endast ett axplock av alla de recensioner vi publicerat under året som gått, du kan läsa alla recensionerna här. Fortsätt följ PowerGamer för inom kort tar vi oss an alla PC och TV-spel som släpps i höst.

Tills dess önskar PowerGamer alla våra läsare och medlemmar en riktigt trevlig sommar!

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord