Pokémon Go genererade nästan en miljard dollar

Pokémon Go blev på bara några dagar en dundersuccé, vilket i sin tur oundvikligt genererade en hel del slantar.

Pokémon Go genererade nästan en miljard dollar

Sommaren 2016 var sommaren då alla helt plötsligt började röra på sig och detta tack vare Pokémon Go. Detta resulterade även till att spelet laddas hem flera miljoner gånger och gjorde även att appen generade en hel del pengar.

Nu har ett par analytiker granskat Pokémon Go för att se hur mycket appen verkligen genererat under 2016 och svaret blev 950-miljoner dollar(!).

Visst ska det bli intressant att se hur mycket Pokémon Go kommer generar under 2017?

7 Kommentarer

 1. Profilbild på IvanSpoljaric

  ching ching!

 2. Profilbild på MorningStar

  Undra hur de gjort den uträkningen egentligen? Rimligtvis borde det väl bara vara att kolla bokslutet för att se hur mycket de ”faktiskt” tjänat på det. Inte för att jag tror de har tjänat lite pengar, men det är ju minst två bolag som ligger bakom och som ska ha en del av kakan. Sen vill jag ju påstå att de marknadsfört det ganska hårt, för alla vet ju vad det är och det brukar ju inte vara billigt direkt.

 3. Profilbild på Burnthathat

  Är det någon här som fortfarande spelar det?

 4. Profilbild på Trains

  Tror jag avinstallerade det här efter ca 2-3 veckor :p

 5. Profilbild på Thatguy

  Ofattbart hur populärt det här blev egentligen och hur snabbt det blev det. Kändes som det var över natt deras succé hände.

 6. Profilbild på UncleFester

  Intäkterna förvånar mig inte det minsta. Jag har inte pratat med en enda person sedan det här spelet släpptes, som inte har provat spela det. Oavsett ålder, helt sjukt!

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord