Playstation 4K har bekräftats av Sony

Sony verkar ha tröttnat på alla rykten gällande att dom jobbar på en "ny" konsol och har nu bekräftat att Playstation 4K är på gång, men kommer ej visas upp på E3.

Playstation 4K har bekräftats av Sony

Det har ryktats i ett par månader nu om att Sony jobbar på en ny Playstation 4 konsol som ska ha mycket bättre hårdvara för att klara av 4K samt VR.

Nu har Sonys egna big boss, Andres House i en intervju med Financial Times bekräftat att dom jobbar på en mer kraftfull konsol av PS4 men att dom inte kommer visa upp denna på E3 och detta för att dom inte vill att försäljningen av ”vanliga” Playstation 4 ska påverkas.

Båda konsolerna kommer fortfarande att säljas och vi misstänker att priset kommer skilja sig en del. Även utvecklarna kommer inte riktigt utveckla ett spel specifikt för en av konsolerna så allt mer tyder på att kraften som finns i Playstation 4K, Neo eller vad den nu kommer heta är för att få Playstation VR att flyta på bättre. Ett annat mål som Sony har med den nya konsoler är att man även ska kunna se på film samt spela spel i 4K-upplösning.

Eftersom Sony inte har med sig konsolen till E3 så vet vi inte när vi kommer få se den men vi hoppas väldigt snart om den nu ska börja säljas i samband med Playstation VR eller till hösten.

4 Kommentarer

 1. Profilbild på MrAndersson

  Hur är det egentligen med källmaterial för 4K i dagsläget? Såg ju att det magra utbudet på Netflix endast körde i 15mbps eller något sådant. Det är ju inte i närheten av okomprimerad 4K.

 2. Profilbild på Joakim Sjöberg

  Intressant hur pass bra den klarar av att hantera VR-titlarna. Detta säkrar ju upp PlayStation 4-konsolen i många år framöver!

 3. Profilbild på IvanSpoljaric

  4K-material är det nog ganska snålt med, men det kommer garanterat och Sony vill vara säkra på att deras konsol fixar de.

  De intressanta nu är att se vad Microsoft har att överraska med.

  • Profilbild på Gabriel Ernö

   Microsoft jobbar också med en ny konsol som har kodnamnet ”scorpio”. Den ska vara ännu kraftfullare än Sonys ”Neo”

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord