Plantronics Gamecom 780

Det förra hårdvarutestet på hörlurar vi gjorde var för dedikerade lurar till spelkonsoler, därför tänkte vi nu att det var hög tid att titta på vad det finns för utbud för oss som vill ha riktigt najs ljud på PC. Ännu en gång tar vi oss en närmre titt på Plantronics sortiment och tittar närmre på Gamecom 780, som i första hand är för PC-spelare.

Plantronics Gamecom 780 känns på grund av sina metallskenor som går ned mot öronmuffarna, som ett par retrolurar. Då det påminner om hur hörlurar ofta såg ut i mitten av 80-talet. Jag gillar det här då de får ett lite mer unikt utseende mot alla andra lurar som för tillfället finns på marknaden. Gamecom 780 är som bekant ett par 7.1-surroundlurar som du pluggar in i din PC med en USB-kontakt, du stoppar sedan i den medföljande skican och köra installationen som tar cirka 2-5 minunter och sedan är det bara att tuta och köra. Dvs. inget trassel, som vissa andra lurar vi tittat på sen tidigare har kunnat ge med den medföljande mjukvaran.

Eftersom det här är gaminglurar så hittar du givetvis också en mikrofon på den vänstra luren, så du t.ex. kan prata med dina medspelare till sent in på småtimmarna utan strul. Mer på vänsterluren hittar du även en steglös volymkontroll, där du kan justera systemvolymen i din dator direkt – utan att behöva avsluta spelet, samt en mute-knapp för mikrofonen som kan vara bra att ha.

Öronmuffarna på lurarna är heltäckande och sväljer lätt hela örat utan att bli för tunga, som många andra lurar av den här kalibern har en tendens att bli. Padding är bra avvägd i öronmuffarna och känns precis så bra som man kan förvänta sig. Dock skulle jag personligen vilja att paddingen på huvudbandet skulle vara något hårdare stoppad, då den blir lite för tung mot skalpen vid långa sessions. De senaste lurarna från Plantronics som vi testade, X95:orna hade helt perfekt padding på det här området.

Men det är självklart ljudåtergivningen som är mest intressant och också det området där dessa lurar faktiskt glänser och kör om sina konkurrentet. Oavsett om du kör 7.1-surroundljud eller helt vanligt stereoljud, beroende på applikation, så producerar Gamecom 780 ett helt kristalklart ljud vi varje tillfälle. Det finns verkligen inget vi kan klaga på här. Jag skulle till och med vilija gå så långt och påstå att Gamecom 780 till och med spöar sina dyrare konkurrenter på just den här punkten.

Om du är i behov av nya lurar, eller om du kanske helt saknar ett par riktiga gaminglurar till din PC, då är Plantronics Gamecom 780 helt klart värda att ta sig en närmre titt på. Det de erbjuder, och det priset det erbjuds till, blir svårt att konkurrera med. Något som vi dessutom märkte av är att de också fungerar hur bra som helst på Mac, de känns till och med igen direkt av OSX som just Gamecom 780. Du behöver inte ens installera några drivrutiner eller något alls, bara plug & play.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord