Philips 248C3LH

Tidigare i år, närmare bestämt den 6:e juli, skrev vi en artikeln om Philips kommande skärmar i deras nya Moda-serie. Nu har det gått ett tag och skärmarna har äntligen kommit ut på marknaden, självklart har PowerGamer.se fått lägga händerna på en skärm och utfört ett ordentligt test för att se vad Moda-serien har att erbjuda oss gamers.

En av fördelarna som vi först såg utan att ha testat dessa skärmar var att det är LED-skärmar med endast 2ms uppdateringshastighet, vilket automatiskt gör att skärmarna lämpar sig mycket väl för just gaming men också film då såklart. Då man med såpass snabb uppdatering slipper allt vad som har med bildlagg att göra.

När vi packade upp skärmen märkte vi genast en riktigt smart finess, när vi skulle montera foten. Det sitter en fast skruv i botten av foten som har en lite böjar ögla som man använder för att montera ihop de två delarna, det behövs alltså inga andra verktyg för att komma igång. Alltså ett väldigt stort plus och efter att ha sett den här konstruktionen kan vi inte förstå att inte fler tillverkare har valt den här smart lösningen istället för att använda sig av lösa skruvar, som i många andra fall. Det är inte bara smidigt, utan går även riktigt snabbt så man kan vara igång och använda sin nyinköpta skärm på endast några få minuter.

I paketet medföljer utöver själva skärmen och foten även en HDMI-kabel, som faktiskt är lite längre än vad vi normalt brukar se tillverkarna skicka med. Du hittar också en VGA-kabel, självklart strömadaptern och en snabbguide för hur du installerar allt och kommer igång. Efter ungefär fem minuter var vi igång och kunde inleda vårt test. Det som ska nämnas också är att skärmarna i Moda-serien är utrustade med vita LED-dioder som till skillnad mot t.ex. en LCD-skärm visar bilderna direkt när de mottar signalen, vilket tillsammans med en totalt överlägsen färgåtergivning och riktigt bra kontrastförhållanden levererar en riktigt bra bild som inger en känsla av djup i bilen.

Vi har i första hand testat dessa skärmar för just gaming, men vi kan inte se varför de inte skulle fungera minst lika bra till t.ex. film eller användas bara för att få korrekta färger när man tittar på fotografier eller vad som helst egentligen. På baksidan hittar man två HDMI-ingångar, en VGA-ingån, en ljudutgång för att kunna ta ljudet från HDMI-signalen och det är ungefär allt du kommer hitta där, utöver kontakten för strömmen. Det som förvånade oss lite med den här annars mycket stilrena och väldigt snygga skärmen, var att det inte fanns några fästen för montering på väggen. Vi kan inte göra annat än att hålla med om att den är grymt snygg där den står på bordet med den lite speciella foten med aluminiuminslag, men tänk om man hade kunnat hänga upp den på väggen.

På framsidan hittar man touchknappar som självklart är bakgrundbelysta med ett ljusblått sken som är väldigt behagligt för ögat och dessutom ser riktigt snyggt ut. Väl inne i menyerna finns de allra vanligaste inställningarna, men här är det inte mycket man behöver ändra då det allra mesta ser väldigt bra ut redan från början. När man inte använder menyerna slocknar givetvis touchknapparna och på framsidan lyser endast en litet ljusblåt streck, strax under Philipsloggan. Mycket snyggt!

Innan vi avslutar den här texten måste vi ju lyfta fram något som vi lade märke till lite extra på just den skärmen vi testade, vilket är de nästan sjukligt naturtrogna färgerna. Vi testa många olika spel med flera olika inställningar, ett av spelen vi testade som verkligen har ett riktigt brett färgspectrum är Bastion, som verkligen är en fröjd för ögat att spela på Philips 248C3LH. Känslan vi fick var att man borde testa Bastion på den här skärmen, just för den mycket naturtrogna färgåtergivningen. Även fast vi spelat genom spelet ett flertal gånger sen tidigare gör färgåtergivningen i skärmen att det blir ett helt annat djup i bilden, det blir en helt ny upplevelse på många sätt. I vissa situationer är det såpass bra färgåtergivning att bilden nästintill känns tredimensionell, vilket säger ganska mycket hur naturtrogna färger skärmen har att erbjuda. Säkerligen är det mycket att tacka att det är LED istället för LCD, men det är verkligen bland det mest imponerande vi sett när det kommer till naturtrogna färger.

Om du är en av de som sitter på den äldre generationens LCD-skärmar är det inte mycket att prata om egentligen, med en Philips 248C3LH kan du få den spelupplevelsen du förtjänar. Men det är 24-tum så det är väl egentligen mer en skärm för det dedikerade spelrummet än som man har i sitt vardagsrum. Men om du inte är ute efter den största skärmen på marknaden utan vill ha något mer behändigt som ändå kan leverera samma bilddjup som de stora skärmarna så ska du definitivt titta närmre på den här skärmen från Philips. Med startpriser från 1 995 SEK, så är det inte några större utgifter det handlar om.

Bra
+ Färgåtergivningen är bland det bästa vi sett på en skärm i den här storleken
+ Mycket smart lösning för montering av foten
+ Designmässigt är den väldigt snygg och stilren

Dåligt

- Det enda vi saknar är ett väggfäste

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord