Parrot AR.Drone 2.0

Vi gamers spelar ju inte enbart tv-spel och vi hos PowerGamer är definitivt sådana personer som gillar att prova andra saker. Som när undertecknad tillsammans med Joakim sjöberg vart bjudna på ett för oss annorlunda pressevent. Vi skulle få testa en radiostyrd helikopter kallad för Parrot AR.Drone 2.0 och det inne på lokal visade det sig.

Fast ordet ”helikopter” är kanske inte riktigt träffade beskrivning för AR.Drone 2.0 eftersom det mer liknar de svävande maskinerna i Half-Life 2, än en helikopter faktiskt och att eventet skedde inomhus gjorde att man på förhand insåg att det kanske inte skulle finns alltför mycket yta. Samtidigt så visade det sig att de valt en lokal som trots allt är tillräckligt stor för att vi ska testköra AR.Drone utan att behöva tappa bort den. Allting började med en sedvanlig introduktion där företagets utsända, två fransmän från Paris pratade om styrning med smartphones eller tablets, samt spelen som ska finnas inkluderade som race och kamera som finns monterad på AR.Drone.

Själva helikoptern som jag tänker benämna den som, är utrustad med fyra propellrar som är ofarliga vilket en av representanterna visade genom att tidigare ha stoppat in sitt finger för att demonstrera för en annan skribent att produkten är ofarlig. Själva kameran spelar in i HD men utan ljud då man insåg att det sparar på kostnad samt vikt när det mesta av ljudet man hörde var propellrarna som snurrade insåg företaget ganska snabbt. På ens smartphone eller tablet så går det att se vad man filmar eller rättare sagt, vad kameran visar vilket var ganska coolt och jag tillsammans med Joakim pratade om vilken användning vi skulle kunna tänka oss att ha för produkten.

PowerGamer:s egna Joakim Sjöberg var bland de första att få testa produkten och även om han var nervös i början, antagligen av flera skäl bland annat huruvida det skulle bli svårt eller inte, så tog han på sig uppgiften. Men han kunde ganska snabbt inse likaså jag att styrningen inte var så svårt och det krävs bara träning i drygt 5-10 minuter innan det sitter. För att bemästra styrningen ute i naturen med vind och alla byggnader samt objekt som finns, krävs det såklart mer men applikationen för styrningen av AR.Drone 2.0 har en inställningsdel som gör att ägaren kan justera den. Beroende på det är inomhus eller utomhus, hård eller svag vind så går det att justera styrningen så att det blir lättare och när det var min tur, insåg även jag att styrningen inte alls var svår. Vi kan snabbt konstatera att PowerGamer:s utsända var smått lyriska över produkten med undantag för prisslappen då AR.Drone 2.0 ska ligga på drygt 2000-3000 kronor. Med andra ord en dyr leksak som vi gärna hade velat få gratis eller fått låna under en längre period.

Förutom prislappen var batteritiden ett stort minus vid testtillfället. Förvisso klarar AR.Drone 2.0 av vatten ifall den landar i en flod eller sjö, snö eller annat som kan uppfattas som oroande terräng för dyrbara saker. Men under eventet hade man laddat på flera batterier som byttes ut med jämna mellanrum och ifall man vill ha roligt under en längre period, gäller det att Parrot utvecklar produkten så att ens AR.Drone inte får slut på batterier för att falla ned mitt på Mälaren där det krävs båt för att hämta den innan den sjunker, vilket den förhoppningsvis inte gör tack vare materialet.

Några av spelen som ska finnas på applikationen är race och andra saker där programmet registrerar det man gör under spelets gång. Även om det låter oerhört roligt kunde ingen av representanterna ge oss ett datum utan mer preliminära datum: under och efter sommaren är det tänkt att några av spelen ska finnas tillgängligt för de som köper en AR.Drone 2.0. Med tanke på att promotionfilmen spelades in, nämnde vi för representanterna att en flygtur från eiffeltornet vore roligt. Snabbt påpekade båda två att det skulle bli svårt att få ta med sig sin AR.Drone högst upp ifall vakterna skulle få syn på den. Att helikoptern visade sig vara så lättstyrd gjorde att jag tillsammans med Joakim Sjöberg, utan att ens ha pratat om att skaffa produkten med ett godkännande från PowerGamer:s huvudkontor pratade om vad vi skulle kunna göra med den. Så mycket uppskattade vi produkten även om batteritiden och priset är än så länge ett stort hinder för att fransmännen ska erövra världen med sin helikopter.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord