Nu är det klart – Walking Dead blir tv-spel

Nu är det klart – Walking Dead blir tv-spel

Som svar på de rykten som flöt till ytan under förra månaden så har Telltale games nu annonserat att de för tillfället arbetar med att utveckla ett tv-spel baserat på den populära Walking Dead-serien.

Det var All Things Digital som först kunde basunera ut att utvecklingsstudion Telltale Games har skrivit under på ett exklusivt och världsomfattande kontrakt som ger dem rättigheterna att både utveckla och publicera tv-spel som vilar på den grund etablerad av först serietidningarna och senare den kritikerrosade tv-serien av Walking Dead och dess ödesdigra zombieapokalyps.

För den oinsatte så räcker det med att veta att Walking Dead började som en serietidning som avbildade en grupp individer och deras strävan för att överleva i en värld övertagen av en zombieepedemi. Det är en historia ni har hört många gånger förr, men serien fick förnyad uppmärksamhet när Frank Darabont, mest känd som regissören bakom fullpoängaren The Shawshank Redemption, förvandlade serietidningarna till en uppskattad tv-serie.

Samtidigt som nyheten om det kommande Walking Dead-spelet anlände så kunde man uppmärksamma ett litet, men väldigt intressant, stycke fakta. Varje Telltale-spel säljer nämligen i genomsnitt i 200 000 exemplar, men företaget behöver bara sälja 100 000 exemplar för att gå plus-minus-noll. Med detta sagt spekulerar företagets marknadschef Steve Allison att Walking Dead som tv-spelsserie har potentialen till att utvecklas till en franchise värd mellan 20 och 30 miljoner dollar.

Än så länge finns det ingen kunskap om vilken plattform, releasedatum eller ens hur titeln kommer att låta sig spelas, men allt kommer att visa sig i tid till att du står med ett järnrör i handen, en helikopter framför dig och en parkeringsplats fylld med zombies hungriga på hjärnor som hinder.

källa: eurogamer.net, All Things Digital

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord