Notch tjänar en hacka på Minecraft

En vinnare istället är den svenska herren Markus ”Notch” Persson, Mojang och hans Minecraft.

Notch tjänar en hacka på Minecraft

Varje år innebär vinnare och förlorare i spelbranschen. En förlorare från 2012 blev studion THQ som nu håller på att auktioneras ut. En vinnare istället är den svenska herren Markus ”Notch” Persson, Mojang och hans Minecraft.

Denna man som uttalat sig offentligt om att han inte bryr sig om människor laddar ned Minecraft får trots sitt uttalande se tillbaka på 2012 med glädje, om glädje innebär över 15 miljoner sålda kopior av spelet det vill säga. Nästan sex av dessa miljoner såldes dessutom till mobilenheter vilket gör den portabla versionen av Minecraft till den mest populära från det föregående året. Den senaste utgåvan som släpptes i somras till Xbox 360 kommer in på en stark andraplats med nästan en miljon mindre ex än förstaplatsen. Många väntar just nu på Mojangs kommande spel Scrolls och 0x10c men frågan är om dessa två spel kan lyckas med samma försäljningssiffror när de väl släppts.

Inte nog med att Minecraft säljer som smör, nu ska det dessutom ingå som en del av skolundervisningen. 180 elever på Viktor Rydbergs skola uppe i Stockholm ska nu få ta del av ett experiment. Syftet är att eleverna ska lära sig mer om stadsplanering, miljöproblem, strukturering och hur man planerar inför framtiden. Vad tror ni gör att Minecraft har nått den enorma succé som spelet faktiskt är och tror ni att skolprojektet kommer lyckas?

Källa: Mojang

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord