No Man’s Sky i fortsatt blåsväder

No Man's Sky må ha varit en besvikelse men nu ska spelet även utredas för falsk marnadsföring.

No Man’s Sky i fortsatt blåsväder

No Man’s Sky har varit ett omtalat spel men tyvärr inte till det positiva utan istället om hur utvecklarna först gjort patentintrång och när spelet väl släpptes levde de inte upp till allt som utvecklarna hade visat och lovat oss.

Nu har det kommit uppgifter om att Advertising Standards Authority (ASA) i Storbritannien som är en oberoende organisation kommer dra igång en utredning mot No Man’s Sky för att vara falsk marknadsföring.

ASA har valt att inleda det här efter att fått in flera klagomål om spelet, allra främst på Steam där spelet visat innehåll som sedan aldrig fanns med vid ett eventuellt köp.

Både Hello Games och Valve har kontaktas för att få en chans att ge ett svar på klagomålen, varav de flesta är riktade mot Valve som hade fel bilder och information. ASA tycker dock att både Hello Games och Valve ska stå till svars men exakt hur långt det kommer eller kan gå återstår att se.

Vill man följa utredningen finns det mer information på reddit.

Läs också:
No Man’s Sky når botten på Steam
No Man’s Sky har tappat nästan alla sina spelare

3 Kommentarer

  1. Profilbild på DarkbeatSWE

    Kan inte annat än tycka synd om Hello Games här. Det är ju trots allt Sony som lyckades blåsa upp proportionerna på spelet. Sean Murray har i alla intervjuer jag sett, som inte har varit sönderklippta, försökt bromsa de som intervjuat och sagt saker som, det är inte på den skalan som du tror osv. Men han är ju helt missförstådd.

  2. Profilbild på snyggjonas

    Håller helt med. Förstår heller inte riktigt till vilken nytta denna stämning ska vara. Sony som är boven i dramat kommer undan verkar det som och hade stämningen gjorts mot Sony och dessutom gått igenom har jag svårt att tro att de skulle förlora en sån jättestor andel av vad de tjänat på marknadsföringen. Stämningen hindrar ju inte riktigt storföretag från att fortsätta med denna typ av överhype i framtiden. Och vem får pengarna från stämingen, har ju svårt att tro att det skulle gå tillbaka till köparna som är de drabbade i situationen. Bästa vore väl bara om människor kunde lära sig ha samma skeptiska förhållande till spelreklam som all annan reklam. Sluta förbeställa spel och tro på allt som låter för bra för att vara sant.

  3. Profilbild på Pikaboo

    Känns ju lite som att Sony skiter i Hello Games, nu när de fått sin andel av den initiala försäljningen. Jag tycker majoriteten som gnäller på studion är dumma och glömmer helt av att det är en pytteliten indiestudio vi pratar om här. Det största misstaget de gjorde var när de gick upp på E3-scenen under Sony’s presskonferens för att visa spelet.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord