No Man’s Sky är Steams bästa lansering i år

No Man's Sky fick en tuff start när det släpptes till PC, men det hindrade inte att ta första platsen hos Steam på antal sålda spel på releasedagen.

No Man’s Sky är Steams bästa lansering i år

Hello Games  har haft fullt upp i helgen med att få ordning på No Man’s Sky till PC efter en hel del prestanda problem och dylikt vilket gjorde många spelare arga då det i stort sett var omöjligt att spela.

Hello Games var duktig med att hålla alla uppdaterade samt ge ”tips” hur man skulle kunna göra för att kunna spela.

Nu har det även kommit fram att när spelet släpptes till PC den 12 augusti så blev det även de spelet som blev mest framgångsrikt under 2016 på Steam på releasedagen med 212 620 sålda exemplar redan första dagen.

Vad tycker ni om No Man’s Sky? Lever det upp til hypen?

4 Kommentarer

 1. Profilbild på snyggjonas

  Jag tror ni kan ha fått den här informationen lite om bakfoten 🙂
  200k exemplar sålda är ju inte jättemycket för det första och för det andra handlar dessa siffror (212 620) om antalet spelare som spelar spelet samtidigt.
  No man’s sky rekord handlar alltså om det spel som släppts under 2016 (inte all time) som haft flesta aktiva spelare samtidigt under dess första dygn.

  källa: http://www.pcgamer.com/no-mans-sky-sales/

 2. Profilbild på Victor Holyba

  yeah 200k är inte mycket alls. Har vi siffror på hur många refunds som gått genom de första dagarna. Det hade varit lite intressant att kolla på också.

 3. Profilbild på Honky

  Ja, jag förstår inte alls den här nyheten? Den är ju inte alls speciellt imponerande någonstans? 😮

  • Profilbild på snyggjonas

   Låter kanske inte så imponerande men om man skall tro siffrorna i pcgamer-artikeln (som hämtats från steamdb) så är 200,000 samtidigt aktiva spelare under sitt första dygn tydligen mycket.
   De jämför med bl.a Dark Souls 3 som klockar in på 130,000. Witcher 3 på runt 90,000. Rocket League (som dessutom var gratis första helgen) 103,000 osv.

   Så över 200,000 spelare verkar ju vara rätt bra (speciellt med tanke på att ingen ens kunde starta spelet om man ska tro recensionerna på Steam) men det säger ju som sagt inte så mycket om försäljningen av spelet. Bara att ovanligt många var inne och spelade spelet samtidigt.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord