Nintendo Switch saknar både Miiverse och Streetpass

Fastän Nintendo vill att deras nya konsol ska ha det bästa av två världar saknar den funktioner som bland annat 3DS har.

Nintendo Switch saknar både Miiverse och Streetpass

Nintendo 3DS har funktionen Streetpass som gör det möjligt att bland annat hitta andra spelare i sin närhet. Nu har det bekräftats av Nintendo of America att Switch kommer bli utan Streetpass och Miiverse, anledningen är att konsolen först och främst är skapad som en hemmakonsol och inte något man ska ta med sig ut dagligen.

På sätt och vis kan vi hålla med om det, men möjligheten finns ju fortfarande att ta med konsolen utanför sitt hem och vad vore trevligare än att hitta andra Switch-spelare i tunnelbanan, eller?

Nintendo berättar även att de istället kommer lägga fokus på de sociala nätverken som redan finns idag, såsom Facebook, Twitter och Youtube vilket kanske trots allt är ett smartare drag.

2 Kommentarer

  1. Profilbild på Rocketpanda

    Ju mer man får reda på om Switch, desto sämre verkar det bli ? 🙁

  2. Profilbild på Destructoo

    Med tanke på den utlovade batteritiden så förstår jag varför de plockat bort de här tjänsterna. Det jag inte förstår är varför de gjorde den ”typ” portabel från första början? 😮

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord