Nintendo slutar sälja Wii U i Europa

Nintendo NX är inte här riktigt än, men ändå har det redan kommit uppgifter som pekar på att Nintendo håller på att lägga ner produktionen av Wii U.

Nintendo slutar sälja Wii U i Europa

De här uppgifterna kommer från flera återförsäljare i Storbritannien som sägs blivit kontaktade av Nintendo, där de uppmanas att lägga en sista beställning av Wii U-konsoler innan den 30:e september.

I skrivande stund har endast de brittiska återförsäljarna blivit kontaktade, men allt tyder på att fler återförsäljare i Europa kommer bli kontaktade inom kort.

Nintendo har alltid varit noga med sina uttalanden kring NX och att det inte är en uppföljare till Wii U, utan en helt egen konsol. Vilket gör det hela med ett eventuellt produktionsstopp på Wii U än mer konstigt.

Vad tror du, är det dags för Nintendo att stoppa produktionen av Wii U?

4 Kommentarer

 1. Profilbild på DarkbeatSWE

  Vad är det som säger att de inte vill ha in beställningar innan siste september för att hinna leverera till julhandeln, t.ex.? 😮

 2. Profilbild på peppermill

  Det är väl hög tid att de slutar sälja Wii u, men de behöver ju se till att officiellt utannonsera en ny konsol också.

 3. Profilbild på Sterling22

  Jag har sett några riktigt skrämmande bilder på vad som sägs vara NX. Hoppas Nintendo tar det lugnt och designar en konsol som fungerar bra och som det går att titta på, utan att man vill slita ut sina egna ögon. Håller dessutom tummarna för att den har stöd för alla ”moderna” mediakopplingar.

 4. Profilbild på Daniel Green

  Jag skulle tycka att det var otroligt intressant att få se något officiellt kring den här mystiska maskinen som ska komma från Nintendo. Vad den klarar rent tekniskt, men även vilka partners som är ombord.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord