Nintendo ska ha lärt sig av sina misstag

Wii U blev kanske inte den succé som Nintendo hoppats på och enligt Nintendos chef i Amerika så har de lärt sig av sina misstag.

Nintendo ska ha lärt sig av sina misstag

Nintendo kommer inom kort att visa upp sin nästa konsol NX, som är namnet på konsolen just nu och enligt Nintendo är detta ingen uppföljare till Wii U utan en helt ny konsol.

I en intervju med Nintendo of America-Chefen, Reggie Fils-Aime berättar han att Nintendo just nu gör allt i sin makt att inte hamna i samma situation som man gjorde med Wii U vilket gjorde att konsolen hamnade i skuggan på Xbox One och Playstation 4.

Ett av misstagen Nintendo gjorde enligt de själva var att man förvirrade sina fans gällande konsolen då man först visade upp den nya handkontrollen, vilket gjorde att många trodde att det var den nya konsolen vilket i själva verket bara var en av nyheterna, denna gång kommer man göra lite annorlunda enligt Reggie.

Every time we launch a new platform, every time we launch a critical new game, we always learn. We always do our breakdown of what worked, what didn’t, and certainly we’ve done that with Wii U.

Nintendo har stor potential med sin nya konsol men precis som Nintendo själva säger hoppas vi att man lärt sig av Wii U-lanseringen och framförallt börjar samarbeta med några av de stora utgivarna såsom EA, Ubisoft, Activision m.m.

Tror ni att Nintendo kommer lyckas bättre med NX än med Wii U?

 

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord