Microsoft LifeCam Show

En tidig morgon när jag kom till kontoret så låg det ett paket framför dörren, genast var jag ju tvungen att slita upp paketet för att kolla vad det var. I paketet låg det en LifeCam, eller en Microsoft LifeCam Show som nog är den korrekta titeln på denna spännande lilla pryl, som vi ska ta oss en närmre titt på här.


LifeCam Show är en av de bättre webbkamerorna som jag personligen testat hittills och bildkvalitén är överlag bättre än på de flesta kameror jag testat överhuvudtaget i samma prisklass. Förutom häftiga funktioner som ”face-tracking” och liknande så kommer även LifeCam med en bra variation av fästen för att man på flera olika sätt ska kunna montera den på det mest optimala sättet och som passar dig personligen allra bäst. Kameran skeppas med tre olika monteringsalternativ, dels en magnet som du kan klistra fast på din skärm, ett klips för t.ex. din laptop och en fot med en pinne på där du kan sätta fast kameran. Mycket smidigt.

test_lifecam_pic1

Kameran är på 8.0-megapixlar för stillbilder och 2.0-megapixlar för video, vilket antagligen är det man mest kommer använda kameran för. För video så har man flera upplösningar att välja mellan:
160×120, 320×240, 640×480 och 800×600. Det som är mest imponerande här är att man kan spela in video i 800×600 då de flesta webbkameror brukar maxa sin upplösning vid 640×480. Vi har testat att spela in video både i ljusa och mörka rum och även fast det egentligen inte finns något att klaga på här, så ska det dock nämnas att bilden kan bli något grynig ifall man spelar in i ett helt svart rum. Men har man en minsta extra ljuskälla utöver dataskärmen så känns bilden genast mycket klarare.

test_lifecam_pic3

Med kameran så får man även med ett litet program för inspelning av video och stillbilder, här kan man även utnyttja färdiga effekter att lägga på bilderna eller på videon man spelar in. Det är också här som man får nytta utav kamerans ”face-tracking”, där du t.ex. kan sätta på dig själv ett antal roliga hattar, glasögon eller andra roliga tillbehör. Skoj men knappast användbart.

test_lifecam_pic2Microsoft LifeCam Show är en rolig liten pryl som på grund av sin vida vinkel även funkar ok ifall man ska ha gruppsamtal och liknande. Programmet som följer med är ett roligt tillbehör, fast knappast något man inte skulle leva utan. Denna kameran är gjord för videochatt via MSN och där funkar den också precis som det är tänkt. Jag har också fattat det som att kameran kommer med hela tre års garanti vilket är ett plus i kanten för Microsoft. Ifall du letar efter en skapligt bra all-around kamera så kanske Microsoft LifeCam Show är något för dig om du vill hosta upp strax över 700kr, ska du ha din webbkamera för mer avancerade grejor så kanske du ska tänka på någon annan modell. Men den gör precis det den säger den ska göra, varken mer eller mindre. Den är dessutom riktigt liten och snygg, vilket vi inte får glömma.

Bra
+ Riktigt bra bild i 800×600
+ Ordentligt med monteringsalternativ
+ Skoj med 3D-effekter i mjukvaran

Dåligt
– Något grynig bild ifall man är i ett helt mörkt rum

Specifikationer
LifeCam Show
Färg: Svart
CD med drivrutiner och tillbehör

Systemkrav
OS: Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows XP SP2
Processor: 1.8Ghz
System: Pentium 4 med minst 1GB Ram

Pris
600kr – 900kr exklusive frakt.


Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord