Liten skillnad mellan Wii U och Switch-versionen av Breath of the Wild

Vad skiljer egentligen de två versionerna åt? Det har vi tagit reda på åt dig!

Liten skillnad mellan Wii U och Switch-versionen av Breath of the Wild

Den 3:e mars är det som de allra flesta vet vid det här laget, dags att få sätta tänderna i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Men frågan som många nu ställer sig är, hur stora skillnader det kommer vara mellan de olika versionerna av spelet då det både släpps till Wii U och Nintendo Switch.

Av de uppgifter vi fått ta del av kommer Switch-versionen köra spelet i 900p, medan Wii U för nöja sig med 720p och med en Frame-rate på 30 FPS på båda konsolerna är det alltså inga större skillnader. Utöver upplösningen sägs det även att ljudet kommer vara något mer detaljerat på Nintendo Switch, såsom porlande vatten, fotsteg och andra detaljer som uppstår i miljöerna.

Ovanstående är egentligen det enda som skiljer de två versionerna åt, så om du sitter på ett Wii U och inte är sugen på att lägga ut pengarna på en Nintendo Switch kan du med gott samvete och utan att gå miste om något alltså spela The Legend of Zelda: Breath of the Wild på din Wii U.

8 Kommentarer

 1. Profilbild på Darkware

  Det ska bli skoj att se vilken av de två versionerna som säljer bäst. Hur många Wii U’s har Nintendo lyckats sälja sedan den konsolen släpptes?

 2. Profilbild på Nickpain

  Har hört av personer som var på Switch-eventet i New York förra veckan att Zelda inte riktigt lyckades hålla frame-rate uppe på Switchen, så frågan är hur det egentligen kommer rulla på Wii U ? De kanske hinner polera spelet lite mer innan release, men de har ju inte jättelång tid på sig nu.

 3. Profilbild på peppermill

  Oavsett så är skillnaderna minimala så har man en Wii U så finns det absolut ingen anledning till att köpa en Switch enbart för detta spelet. Sen misstänker jag att frameraten antagligen kommer vara crappy på båda versionerna, tycker man sett det tydligt i alla gameplayvideos´.

 4. Profilbild på IvanSpoljaric

  Tur att det kommer till Wii U, de jag kommer satsa på iaf 🙂
  Finns ingen anledning att köpa en Switch förutom Zelda i nuläget. Ryktas ju om att Nintendo inte kommer släppa in netflix, HBO m.m
  Hur tänker man då?

  • Profilbild på Niles

   Så de kommer med andra ord inte ha något externt mediastöd på konsolen alltså?

 5. Profilbild på SniperJoe

  Ja, det känns trots allt att Wii U-versionen är det smartare valet om man redan äger den konsolen.

 6. Profilbild på Johan32

  Misstänker att det där kan vara en farlig balansgång för Nintendo. De har utlovat spelet på Wii U, samtidigt som om det skulle vara större skillnader mellan versionerna antagligen skulle hjälpa försäljningen av Nintendo Switch. I slutändan tycker jag nog ändå att det är ganska bra att de två versionerna är likvärdiga.

 7. Profilbild på FarmBoy234

  Jag tror att det är tur för Nintendo att versionerna är lika, med tanke på att de utannonserade spelet till Wii U innan Switch ens officiellt fanns på kartan. Tänk rage:en som hade blivit från alla Wii U-ägare annars..

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord