Krönika: inför årets Gamex 2012

Med en dryg vecka kvar till årets upplaga av GameX finns det anledning till att bli peppade. PowerGamer kommer att vara väl representerat och bevaka mässan. Speciellt för Xavier Ladu som förra året var frånvarande från mässan men som till i år kommer att befinna sig på plats tillsammans med övriga redaktörer från PowerGamer.

Första gången GameX hölls för två år sedan fanns PowerGamer på plats och bevakade mässan så gott vi kunde. På den tiden hade vi inte lika avancerad utrustning och crewet var litet med mig, Victoria Saade samt Andreas Rikk som hade sin semester inplanerad. Ibland var jag ensam och intervjuade ett antal personer samt testade spel som inte fanns ute än. Även om jag missade förra årets mässa så ser jag utan tvekan fram emot 2012 års upplaga av GameX. Då kommer förutom jag Victoria, Anders Sandberg och vår eminente redaktör Joakim Sjöberg att finnas på plats för att bevaka mässan.

Även om GameX fortfarande ses som en konsumentmässa på grund av det hålls sent in i hösten och lagom till jul, fortsätter mässan att växa. Varken Activision eller Pan Vision som har hand om SEGA bland annat, kommer att finnas på plats till årets mässa men fortsätter att växa trots återbuden. Med tanke på att vi befinner oss mitt i en finanskris, tycks varkens besökare eller utställare skrämmas iväg från att ställa upp och köpkraften är fortfarande stark här i Sverige. För de som är intresserade av E-sport kommer ett antal tävlingar att hållas på plats och därmed finns det möjligheten att både spela för nöjes skull men också tävla i ens favoritspel.

För er som inte är bekanta med Stockholm eller aldrig har varit där, är Kistamässan beläget i huvudstadens IT-centrum. Väldigt passande för en spelmässa som alltid handlar om ny teknologi från Microsoft, Sony eller Nintendo. Dessutom har Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet sina IT-utbildningar i Kista och även om det kommer att vara stressiga dagar med långa resor, upp till en timme dit från där jag bor är GameX tidig julafton med tanke på utbudet av spel som mässan erbjuder.

Eftersom det är svårt att veta exakt vilka spel som kommer att finnas och vad jag kan se fram emot, med tanke på att jag själv missade förra årets mässa. Dock så kan jag säga att få träffa redaktionen och göra intervjuer samt andra roliga grejer på GameX är något man ser fram emot. Roligast blir nog att se responsen och det verkar som att redaktionen är väldigt sugen på att se mig göra några danssteg till Dance Central 3. Sen blir det roligt att se vad ni läsare kommer att tycka är roligt och minnesvärt från årets GameX.

Resan som GameX har gjort ända sedan starten har varit någorlunda spikrakt uppåt. Däremot är PowerGamers formkurva mycket bättre och att titta tillbaka för att jämföra idag är som dag & kväll. Fortsätter vi växa och ge er roliga och minnesvärda rapporteringar från event. Ibland har man under PowerGamers början drömt och önskat mer trafik, mer diskussioner och mer besökare. Nästa vecka kommer jag att befinna mig på GameX, medveten om hur mycket PowerGamer har vuxit och därmed blir man än mer peppad på att ge er material därifrån.

Läsare som kommer att befinna er på mässan är hjärtligt välkomna att hälsa på oss. Andra som inte kan får gärna sitta fastklistrade framförallt siten och titta på allt vi producerar för att ni ska se roliga saker men framförallt ha kul. Förra året levererade vi Sean Banan direkt till er och givetvis blir det intressant att se vem som kommer att dyka upp framför kameran för att prata med oss!

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord