Höstrean på Steam är igång

Steam brukar vara duktiga med att ha rea och nu är det dags för höstrean (nej inte blackfriday).

Höstrean på Steam är igång

Medan alla pratar om Black Friday så passar Steam på att dra igång sin höstrea där vi kan fynda ett och annat spel.

Några bra exempel är

 • Civilization V – €7.49
 • Batman-spel – från €4.99
 • Skyrim – €4.94
 • Dark Souls II – €9.99
 • GTA V – €29.99
 • Fallout 4 – €19.79

Det är bara några exempel, men det finns en massa spel att ta del av och rean håller på fram till den 29 november så det gäller och vara snabb.

15 Kommentarer

 1. Profilbild på snyggjonas

  Inte bara spel heller. Jag köpte mig en Steam Link och Steam Controller för 50%.

  • Profilbild på IvanSpoljaric

   Du måste säga hur dessa två är när du får dom!!! Glöm inte 🙂

   • Profilbild på snyggjonas

    Det ska jag! Har känt lite på kontrollen innan vilket jag då tyckt suttit bra i handen men har inte testat så mycket så jag vant mig vid touchplattorna, kanske blir annorlunda nu när man har en egen. Det var dock främst steam linken jag var intresserad av. Dessvärre har jag bara en ranglig laptop att spela på för tillfället så vi får se hur mycket den klarar av att streama innan den brinner upp 🙂
    Men jag återkommer med en recension baserad på förutsättningarna.

   • Profilbild på IvanSpoljaric

    grymt!! tack.

 2. Profilbild på snyggjonas

  Fick hem alla grejer idag. Rätt snabb leverans ändå. 4-5 arbetsdagar.
  Har än så länge bara hunnit testa det i någon timma eller två och under den tiden spelen: Shovel Knight, Rocket League, Borderlands 2, och Baldurs Gate 2.

  Kan väl börja med Steam Link. Den är liten och smidig iaf, följer med gör allt man behöver och lagom längd på sladdar. Maskinen i sig är dock rätt simpel. Jag trodde den skulle fungera lite mer som en egen konsol som streamade spel från din dator i bakgrunden. Vad den egentligen gör är bara att spegla din skärm. För mig som är själv och har tv i ett helt annat rum uppfyller den fortfarande mitt behov men är man flera som delar på samma dator så blir det genast problem om någon vill använda dator till annat samtidigt som man spelar. Har man tv och dator i närheten av varandra kan man egentligen bara köra på en hdmi-sladd mellan för att få exakt samma funktion.

  Positivt är dock att den kommer med 3 (om inte fler) USB portar så det går smidigt att koppla in tangentbord, mus, handkontroll eller trådlös-dongle.
  Testade att köra in min PS4 kontroller via usb, vilket fungerade direkt. Dock ej fått den att koppla trådlöst än.

  Allt som allt har linken fungerat bra. Den är lite simplare än vad man hade hoppats på (kan t.ex. inte starta upp steam direkt från Linken utan det måste göras manuellt på din dator) även upplevt lite fps-drops när jag spelat Shovel Knight. Oklart om det beror på Linken, uppkopplingen, spelet, eller datorn det kördes från. Upplevde inget lagg i dem andra spelen. Utöver det flyter det på. Responsen känns bra, inga problem att landa rätt i SK eller plocka höga bollar i Rocket League. Grafiken/streamkvalitén är heller inget jag märkt någon skillnad på. Sitter ju en bit ifrån och har en rätt liten tv men vad jag kan se så är det ingen markant försämring från att sitta vid datorskärmen (kan såklart vara annorlunda om man skulle ställa dem bredvid varandra och jämföra).

  Steam Controllen har även den fungerat bra. Bra respons och jag gillar knapparna på baksidan. Går enkelt att köra trådlös till Linken dessutom.
  Spel som SK och RL fungerar såklart bäst. Försökte spela ett Baldurs Gate 2 som vanligtvis helt styrs med mus, det fungerade väl sisådär (bättre än väntat dock). Har man tålamod och ork så visst, men det blir rätt plottrigt och pilligt. Svårt att markera rätt, flytta runt föremål i ditt inventory och att göra snabba kommandon i strid. Lägger man ner tiden på att koppla om och ställa in kortkommandon på sin handkontroll så går det nog att spela men det känns inte riktigt mödan värd. Helt klart speldugligt med originalinställningar dock.

  I FPS-spel som Borderlands 2 med bättre kontrollstöd så fungerar det lite smidigare. Touch-plattan ligger bra och med lite finess kan man rätt enkelt springa, hoppa, sikta och skjuta samtidigt. Tar nog lite tid att vänja sig men det kändes inte helt hopplöst de första minuterna vilket man ändå får ses som något positivt. Någon pvp-precision som kan mäta sig med mus/tangentbord tror dock man kan glömma.

  Sammanfattningsvis: Håller man sig till single player och kan tänka sig gå ner ett steg i svårighetsgrad är det nog inga problem att avnjuta ett fps hemma i soffan. Men i nuläget (efter ytterst lite spelande skall poängteras) så föredrar jag fortfarande att spela konsolversionen av ett fps än att spela det på PC med steam kontrollen.
  När det kommer till spel med fullt kontrollstöd så funkar steam kontrollen utmärkt men en Xbone eller Ps4 kontroller är ju fortfarande bättre, mycket pga ren vana men knapparna sitter lite mer optimerat också.
  I strategi/rollspel med mycket musklickande så är jag fortfarande osäker. Jag skulle nog säga att det beror till stor del på hur lättmanövrerat GUI är. Man har bra kontroll över pekaren och den känns rapp, men just det här med att hålla inne knappar, dra runt objekt och sedan komma åt små undermenyer eller boxar är rätt störigt. Iaf i Baldurs Gate (vilket också har 15år på nacken och var aldrig tänkt att spelas med något annat än med mus).

  Men det är mitt första intryck iaf. Återkommer när jag provat lite mer.

  • Profilbild på IvanSpoljaric

   Du är en klippa. Tusen tack… är lite sugen på en Link faktiskt men lite segt man måste göra allt manuellt på datorn, man skulle ju vilja att Link kan starta upp detta sålänge datorn är igång.

   • Profilbild på snyggjonas

    Ja det är lite segt. Som oftast är ju steam alltid igång ändå men laptopen jag kör från nu är inte så himla kry. Vill gärna sätta sig i viloläge och då kopplas kontakten med steam ifrån. Hade varit soft om den bara behövde hitta datorn för att sedan kunna sicka en signal till den att vakna till och starta steam men för att den ska koppla till skärmen behöver steam vara up and running.

 3. Profilbild på Daniel Green

  Jag har två frågor.

  1. Steam-Linken den vidarebefodrar enbart skärmen, är den trådlös eller vilka olika inkopplingsalternativ har man här och märker du av någon som helst latency/skärmfördröjningen som man t.ex. åtminstone kunde uppfatta med OnLive vid vissa ”tyngre spel” ???

  2. Hur känsliga är kontrollerna på Steams kontroll ? Du säger att det är bra respons, men är det en inlärningskurva för just känsligheten? Eller är det något man kan korrigera med mjukvara?

  PS: Ber om ursäkt om jag missat något i din utförliga recension, jag har kort attention span. 😉

 4. Profilbild på snyggjonas

  1. Den går att köra både Ethernet och via wi-fi. Jag märker inte av någon skärmfördröjning alls, det var lite fryslagg tidigare när jag spelade shovel knight som sagt, men nu har jag suttit några timmar utan det minsta problem. Har ju ej heller testat att streama något tyngre spel, pga sumplaptopen. Men OnLive strömmade väl från nån typ av moln/streaming-server? Tänker att det är lite lurigare än att bara strömma bilden direkt från ens dator som gör hela jobbet.

  2. Touchplattan är ju mer eller mindre bara en vanlig sån touchpad-mus. Det låter kanske inte så lockande, men jag upplever den väldigt lättmanövrerad i det stora hela.
  Den sitter ju mycket lägligt till och är utformad så tummen lätt ska kunna glida runt över den. Samtidigt som den har nån form av vibrationsfunktion som jag tror ska ge spelaren lite bättre feedback över vart man har tumme (mycket osäker på denna teori dock).
  Jag kände att jag hade bra kontroll från första start iaf. I Borderlands upplevde jag heller aldrig att karaktären vred sig för långsamt, att det var omöjligt att byta sikte från fiender som fanns ovan mig till dem under, eller att siktet råkade åka iväg för jag slant med tummen. Sensen går ju säkert att justera till ytterligare personlig perfektion, men i överlag kändes det ändå bekant.
  Jag hade ju inte den där totala kontrollen som med en mus och jag både missade och blev beskjuten mer än vad jag brukar, men det var aldrig frustrerande att spela och man kände att skulle jag ge detta mer än säg 15-20minuter så hade jag nog kunnat bli rätt så skarp.
  Den enda irritationen jag kunde känna var nog när man skulle plocka upp ammunition eller öppna små lådor. Det var ju inte jättesvårt såklart men där kunde jag ändå märka av hur mycket rappare man är med traditionell mus. Fast åter igen, det är väl också något man blir bättre på.
  Även spelat lite mer Baldurs Gate och där tycker jag kontrollen växt på mig. Det är väl inget jag kommer fortsätta spela från tv-soffan då det är aningens för mycket micro-management i striderna, men ett lite simplare spel hade nog fungerat. Ska nog testa att spela Civ imorgon, tror det kan vara en hit.

  • Profilbild på Daniel Green

   Ja, precis. OnLive var ju en molnservice så det är klart att det kan bli lite mer störningar på vägen. Men det låter ju bra, vet du om det finns något krav i överföringshastighet om man köra via wifi? De brukar ju alltid ha en lägsta hastighet för att kunna garantera kvalitet osv.

   Tycker kontrollen låter mer och mer intressant ju mer du skriver om den. Jag har varit väldigt tveksam till den väldigt länge just på grund av hur den såg ut egentligen och på grund av touchfunktionen. Men det låter ju onekligen som de lyckats skapa en hybrid av en mus och en konventionell handkontroll som faktiskt fungerar tillfredsställande.

   Nä, det blir nästan till att testa detta någon gång tror jag. Låter ju ändå som en ganska sweet setup, som faktiskt fungerar som utlovat.

   • Profilbild på snyggjonas

    Vet faktiskt inte vad de sagt om wifi. Jag har 250/10 lina här hemma och får väl ut runt 200/10 med powerline till datorn. Wifi brukar ligga runt 60 i lägenheten. Steam Linken har jag kopplat både med nätverkskabel direkt till routern och även satt upp wifi, men ärligt talat så vet jag inte vilken koppling den faktiskt använder sig av i dagsläget. Ett direkt val dök aldrig upp vid installationen men signalen såg ut att flyta på bra så jag valde att inte undersöka saken närmare.

    Ja, kolla om du kan få möjlighet att testa kontrollen (inget ni kan få hem till kontotet?). Den är ju väldigt intressant och svår att riktigt samla sin åsikt kring. Rent formmässigt är den sämre än en standard kontroller för spel som inte kräver mus (det tror jag få är oense om). Och den är ju såklart sämre än mus/tangentbord för spel som kräver detta. Men som en hybrid-kontroller som kan göra båda dessa saker så är den inte helt dum.
    Men jag har vänner som använder sin kontroller som deras primära (även framför datorn där både mus och xbox-kontroller finns tillgängliga) och vänner som köpt den och i slutändan lagt den på hyllan då de har svårt att hitta en plats för den. Så det tycks vara ett väldigt delat läger och det kräver lite tid innan man faktiskt kan fatta ett beslut.

   • Profilbild på Daniel Green

    Den ser helt enkelt till att välja den mest optimala uppkopplingen som finns tillgänglig då, misstänker jag. Som vilket friskt nätverksprotokoll som helst, ska göra.

    Hmm, ja det låter ju som man behöver känna och klämma lite själv när den har en sådan unik formfaktor, i brist på andra ord. Kanske får dra i lite kontakter efter allt julfirande som är annalkande nu och sen ta en närmre titt efter årsskiftet. 🙂

 5. Profilbild på snyggjonas

  Ska bara tilläggas att anledningen till att den är sämre än t.ex. en xbox kontroller är främst pga vana. Ett irritationsmoment för mig just nu är att jag ofta trycker fel på abxy-knapparna. Inte så att det sker hela tiden men det är något i muskelminnet och hur mycket jag behöver sträcka min tumme som får mig att hamna fel. Detta blir väll som mest påtagligt i Borderlands där pekplattan används oftare och man behöver agera mer reflexmässigt.

  • Profilbild på Daniel Green

   Ursäkta som frågar här, men är avståndet via greppet till knapparna/styrplattorna annorlunda mot en ”vanlig” kontroll ?

   • Profilbild på snyggjonas

    Nja egentligen inte. Men knapparna är mindre än på andra kontroller för att ge plats åt den stora styrplattan. Och eftersom den är så stor kan det bli lite trixigt när man behöver använda den samtidigt som man vill trycka på en knapp. Lyckligtvis har man de två extra triggerserna på undersidan vilka är väldigt lättåtkomliga så man kan ju sätta de vanligaste kommandona som ladda om eller hoppa där.

    Trevlig upptäckt från idag är att många spel kommer med rekommenderade kontrollscheman direkt från utvecklarna men också att användarna kan ladda upp sina egna (oftast mer optimerade). Detta gäller även för spel som inte finns på Steam. Testade att lägga in Minecraft till biblioteket på Steam och där fanns en rad scheman att välja på. Fanns scheman för mina äldre spel som Civ 3, Half-Life och BG också.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord