GC 11: Nintendo Wii får ny design

Senare i år så fyller den kommersiellt fantastiska Nintendo Wii fem år och efter över 87 000 000 sålda exemplar försöker Nintendo både skapa en ny marknad samt en större hunger på den kvarvarande. En ny design av Nintendo Wii kommer nämligen att lanseras med en strömlinjeformad estetik och en något förändrad konfiguration. Konsolen kommer vara bundlad med Wii Party samt en och planerad release är någon gång under hösten.

Den nya konsolen ska vara designad för att ligga horisontellt, vilket den nuvarande modellen inte är trots att en hel del föredrar det. Något som kommer bidra till en renare design är att ”nya Wii” kommer förlora sin bakåtkompatibilitet och därmed även Gamecubes kontrollutgångar såväl som minneskortsplatser.  Nintendo verkar nästan vara övertydliga kring hur ”strömlinjeformad” konsolen är, vilket för tillbaka tankarna till innan E3 och innan utannonseringen av WiiU, då smygfotade bilder på konceptnamnet ”Steam” dök upp över hela nätet. Det finns därmed stora möjligheter att Stream i själva verket var konceptnamnet på den nya designen och inte Nintendos nästa Generation.

För övrigt verkar det att vi i Europa för en gångs skull får känna oss speciella, då den nya designen hittills enbart är bekräftad för europeisk release.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord