Gamla godingar

Ett antal teknologiska framsteg har skett över åren vilket har tagit våra kära dator- och TV-spel till en helt ny nivå.

Kommer du ihåg de gamla goda tiderna när datorspel var något nytt och spännande och vi inte hade sett allt tidigare? De där dagarna när man var tvungen att spara pengar innan man tog sig till närmsta spelbutik (och det var inte alltid en sådan låg i närheten – de fanns sannerligen inte i varje kvarter) och söka efter något nytt att spela… det var underbara tider.

Åren har gått och datorerna och spelandet har utvecklats med stormsteg. Ett antal teknologiska framsteg har skett över åren vilket har tagit våra kära dator- och TV-spel till en helt ny nivå. Detta är så klart fantastiskt. Om du älskar spel kommer du älska de nya innovationer som ständigt kommer ut. Det finns ju dock fortfarande något romantiskt över gamla goda Mario Kart, Mortal Kombat, Tomb Raider, Final Fantasy, Lemmings med flera som gör att vi kan återuppleva vår barndom igen.

Så, vad skulle du säga om jag sa att det finns sätt som du kan uppleva en del av nostalgin från dessa spel via nya, högteknologiska, grafiska och ljudmässiga mästerverk? Du hade antagligen inte tackat nej! De goda nyheterna kommer nu.

Ta Mario Kart till exempel. Det här året släpptes ett nytt spel i serien och istället för att göra spelet till något det inte är bestämde sig Nintendo för att gå old school och gå tillbaka till sina rötter med allt vad det innebär för vad som gjorde spelserien populär från början. Fansen är rättmätigt överlyckliga över att Nintendo tog det beslutet och vi kan knappt bärga oss inför fler nyheter om det nya spelet, Mario Kart 8 Deluxe.

Det kommer även ett nytt Final Fantasy under 2017. Vi får inte bara det helt nya spelet Final Fantasy XII, dessutom får Final Fantasy VII äntligen en remake. Killarna på Square Enix skämmer onekligen bort oss.

Och då har vi inte ens pratat om Tomb Raider, detta episka spel som började som ett enkelt äventyr år 1996 med klättrande och pussel. Nu har det utvecklats till att vara en massiv franchise med spel på varje plattform, filmer och till och med spelautomater, exempelvis som den man kan hitta på Sverige Automaten där Tomb Raider bara är ett av många spel man kan spela.

Så om du känner för att återuppleva din barndom, varför inte testa några av de där gamla spelen som annars hade legat och samlat damm? Man vet aldrig, du kanske klarar den där sista bossen som du inte klarade när du var liten!

Glömt ditt lösenord