Framtidens hemkonsol – Xbox One är presenterad

Den 21:a Maj hade sedan länge varit noterad i kalendrarna hos de flesta som spenderat otaliga timmar tillsammans med sin 360. Medan trotjänaren där hemma i vardagsrummet långsamt visar tecken på ålder och trötthet så gjorde Microsoft sig redo för att avtäcka just hur framtiden för deras hemkonsol ser ut. Ikväll fick vi ta del av deras värld och hela världen har blivit presenterad för Xbox One.

Många långt gångna frågor besvarades när Microsoft till slut drog skynket från sin nya kraftmaskin, endast veckor innan årets E3-mässa. På plats var även Activsion och EA som pratade om den nya generationens spel och Microsoft själva valde att leda in det nya kapitlet med prat om en – för de tidigare konsolerna – älskad hjälte när man talade om hur Halo återkommer som en följetång i TV. Nedan har vi sammanställt och filtrerat faktan ur allt det som presenterades under kvällens presskonferens.

Namnet, kontrollen och tillebehören

Till slut presenterades konsolen med både handkontroll, Kinect-kamera och konsolen i sig där presentatören Don Mattrick även passade på att presentera namnet på konsolen. Det blev varken Infinite, Durango eller Infinite som ryktena har gått runt utan Xbox One.

Precis som den senaste modellen av Xbox 360 var konsolen svart och handkontrollen påminde även om den. Men styrkorset som kritiserades i föregångaren ser ut att ha gjorts om vilket lär passa fightingspelfantaster. Med mottot ”Instant responds to you” kommer även teknologin från Kinect att fortsätta användas där röststyrningen demonstrerades på presskonferensen. Vi kommer att fortsätta rapportera mer från kvällen om Xbox One som alltså blir namnet på den nya konsolen. – Xavier Ladu

Xbox One is shown during a press event unveiling by Microsoft in Redmond
Blu-Ray till Microsoft

Alla som äger en PlayStation 3 har kunnat utnyttja den både som spelkonsol men även som Bluray-spelare. Detta som varit exklusivt för Sonys konsol kommer i framtiden delas med en av deras största konkurrenter.

Ikväll har Microsoft utannonserat deras kommande konsol Xbox One. Konsolen som kommer tävla mot PS4 och Wii U i nästa konsolkrig. Konsolen kommer dessutom lanseras tillsammans med den nya och förbättrade Kinect-sensoren. Den har visserligen varit med sedan den nuvarande Xbox-konsolen men något som är helt nytt är Sonys alldeles egna Blu-ray, skivformatet som slog ut HD DVD. Skivformatet ägs av den Japanska jätten men nu har tydligen Microsoft lyckats lägga fram ett erbjudande som inte kan motstås. Vi kan endast spekulera om vad detta bud skulle innebära eller vilka överenskommelser som gjorts, men vi vet att Xbox One kommer använda sig av Blu-ray. – Anders Sandberg

Halo blir till TV-serie

Bonnie Ross från 343 Studios intog scenen för att berätta vad de hade i görningen för Halo och med hjälp av en stor regissör avslöjades Halo: TV- serien.

343 Studios har efter succen bakom webserien Forward Unto Dawn bestämt sig för att skapa en TV-serie och annonserade till allas överraskning sitt samarbete med en av världens största regissörer nämligen Steven Spielberg. Via ett kort klipp berättade herr Spielberg hur mycket han såg fram emot detta enorma samarbete. – Victor Holyba


EA Sports presenterade sina första titlar för Xbox One

En viktig aktör inom spelbranschen är EA och speciellt deras sportspel från EA Sports. Andrew Wilson från sportsektionen inom EA var på plats under presskonferensen för att visa upp företagets nya sporttitlar för Xbox One.

Britten Andrew Wilson äntrade scenen och pratade om framtiden samt hur sportspel handlar om hjärna, men även fötter, händer samt andra kroppsdelar för att kunna nå toppen. De titlar som han utannonserade var följande:

FIFA 14
NBA Live 14
Madden NFL 25
EA Sports UFC

Till Xbox One kommer spelen att använda sig av EA Sports grafikmotor Ignite och en video där Lionel Messi syntes, pratade om fysik och andra saker som ska göra upplevelsen än bättre. Vi fick se video på spelen men huruvida det var gameplay eller filmsekvenser låter vi vara osagt. Men EA Sports bekräftade att fyra sporttitlar är på väg men i övrigt fick vi veta lite om de. Xbox One kommer att få exklusivt material för det populära spelläget FIFA Ultimate Team. – Xavier Ladu

Xbox_reveal_EA

Världspremiär för Call of Duty: Ghosts

Innan hela presskonferensen tog slut äntrade Erik Hirschberg från Activision scenen och började prata om Infinity Ward samt ett spel som inte har bekräftats till 100% förrän idag på eventet fö Xbox One: Call of Duty: Ghosts.

Med ny grafikmotor tänker Infinity Ward tillsammans med Activision erövra FPS-scenen till nästa generation, är det tänkt då Erik Hirschberg tillsammans med studion i en video som komplement pratade om kapaciteten till Xbox One. Med nya världar, nya karaktärer plus en story skriven av Stephen Gaghan ska vi få mer känslor för karaktärerna i Call of Duty: Ghosts. För de som inte vet har Stephen Gaghan skrivit manuset till Traffic men även Syriana, en film som han också regisserade.

Något som de pratade mycket var hundar, som kommer att spela en stor roll i Call of Duty: Ghosts och de passade även på att visa upp grafiken där man jämförde med Call of Duty: Modern Warfare 3. Alltifrån karaktärer till kartor kommer att innehålla mer detaljer och multiplayerkartorna kommer att förändras av naturen. Vilket betyder att jordbävningar eller översvämningar kommer att påverka kartorna i Call of Duty: Ghosts och karaktärerna kommer att kunna förändras på flera olika sätt i multiplayer.

Exklusivt DLC kommer att släppas till Xbox One berättade Don Mattrick för övrigt innan Activision tog över presskonferensen. Själva spelet ska få sin release den 5:e november men exakt när till Xbox One sa man inget om på presentationen. – Xavier Ladu

CoD_ghosts_trailer

”Quantum Break” – Remedy kombinerar spel med film

Remedy Entertainment släppte 2001 ett spel som skulle lämna sitt spår på spelindustrin och titeln är ingen mindre än Max Payne. Bullet Time introducerades på ett sätt som det aldrig gjorts tidigare och än idag använder vi denna teknik.

Remedy som startade med sitt lilla Death Rally och som senare givit oss Alan Wake får sitt namn hört än en gång i samband med Xbox Reveal. I en filmsekvens får vi se hur en medelålders kvinna berör en liten flicka och nästa sak som händer är att vi får bevittna en datarenderad sekvens istället. Detta är presentationen av det kommande spelet Quantum Break och enligt talaren kommer det kombinera riktiga filmsekvenser och spelsekvenser som påverkas av varandra. Det är ett intressant koncept som kan gå att experimentera med en hel del och exakt vad utvecklarna väljer att göra får vi bevittna när det släpps. Direkt efter presentationen fortsatte talaren med att informera om att Microsoft Studios kommer lansera 15 exklusiva titlar, om detta är en av dem framgick aldrig. – Anders Sandberg

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord