Playstation Meeting ikväll!

Startsidan Forum Diskutera Spel Playstation Meeting ikväll!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #86704
  Profilbild på IvanSpoljaricIvanSpoljaric
  Deltagare

  Ikväll klockan 21.00 svensk tid är det dags att få se och höra lite mer om vad Sony har haft på gång när det gäller Playstation.

  Se det här live smidigast via Officiella Playstation-bloggen

  Vad hoppas ni se?

  #86786
  Profilbild på BlaamfishBlaamfish
  Deltagare

  Såå, vad tyckte ni om eventet igår då?

  Kändes som de tryckte väldigt hårt på just hdr och att allt ska vara i 4k. Jag läste dock någonstans att t.ex. ska inte blue-ray överföringen vara 4k, vilket är lite skumt eller? Speciellt med tanke på att iallafall vi i Sverige inte har någon streamingkälla som i nuläget levererar okomprimerad 4k. Jag tror en okomprimerad 4k-stream bör vara närmare 600mbit/s och läste att Netflix kör 14mbit/s, vilket är ganska ordentligt komprimerat. En blue-ray ska klara av ca 50-60mbit/s vilket skapar en komprimerad men ändå bra mycket bättre bild mot 14mbit/s.

  Ska man behöva köpa en Xbox One S för att kunna spela Sony’s blue-ray skivor för 4K ? Det känns konstigt.

  #86787
  Profilbild på ChatmonkeyChatmonkey
  Deltagare

  Eh? …försök igen va. 24-bit 1080p @60 fps är 2.99 Gbit/s …ProRes codec för 1080p komprimerad ligger på runt 500mbit/s… så att hitta en helt okomprimerad 4k-fil är i dagsläget inte ens möjligt. Det finns, om du googlar en del demos ute. Bland annat en 24-sekunder lång film om fiskar som ligger på ca 10GB för 24-sekunder!!!

  #86788
  Profilbild på TurboFighterTurboFighter
  Deltagare

  En 12-bits ”okomprimerad” 4K Blue-ray ligger på runt 700-725mbit/s. Men det är inte fullt okomprimerat för det vore helt galet. Vill man ha en bild så nära verkligheten som möjligt får man gå på bio. 70mm Panavision har ju sedan 60-talet spelat in i cirka 16K och vill man återuppleva det får man gå till IMAX som kör 2st 2X4K-projektorer och då är det ändå processerat sedan källmaterialet, som är mycket bättre. Det vi aldrig kommer se på en TV dock är vidden av vad 70mm kan fånga. Därför kompenserar de med HDR och liknande för att få en så livslik och naturlig bild som möjligt. Men nu snackar vi utrustning för flera miljoner dollar om vi vill återskapa det. Sen finns det givetvis digitala filmkameror som lätt fixar 8K som brukar användas vid mer lågbudgetfilm osv. Men det är fortfarande inte samma som 8K som vi skulle få in i en sådan skärm.

  De flesta biografer skapar en bild som man kan jämföra med 8-10K (Mycket förenklat) och har gjort så sedan lääänge. Men det är en helt annan typ av upplösning och går inte jämföra rakt av vad vi får i en tv eller via en konsol. Så hela diskussionen i sig känns lite onödig. Okomprimerad 4K kommer vi inte få i denna generationen av konsoler. Punkt och slut!

  #86792
  Profilbild på Sterling22Sterling22
  Deltagare

  Tror diskussionen här från början handlade om huruvida PS4 Pro hade stöd för 4K Bluray eller inte.

  #86883
  Profilbild på StewieStewie
  Deltagare

  Hahaha, ja här var det en diskussion som spårade ur riktigt snabbt.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Glömt ditt lösenord