Svar till: Bästa tv-serien genom tiderna?

Startsidan Forum Diskutera Off-topic Bästa tv-serien genom tiderna? Svar till: Bästa tv-serien genom tiderna?

#84278
Profilbild på snyggjonassnyggjonas
Deltagare

Seinfeld är överlägsen etta för min del, 9 säsonger och inte ett enda mediokert avsnitt. Kusligt hög lägsta nivå på den serien.
Serien bygger dock mycket på återkommande och subtila skämt vilket kan göra det svårt för människor som bara strökollat något enstaka avsnitt att riktigt greppa det roliga. Vet att när jag tittat med vänner så har vi Seinfeld-fans kunnat garva läppen av oss bara från Georges uppgivna minspel medan de som inte sett lika mycket inte alls förstår vad det är som är så rolig. Så mina varmaste rekommendationer är att alla borde ge serien en ärlig chans och försöka sätta sig in i den. Första säsongen är den absolut mest trevande (och sämsta) men den är inte dålig och när man väl lärt sig känna karaktärerna så har man en ny favoritserie för resten av livet.
Curb your enthusiasm har jag inte sett lika mycket av men gillar den också skarpt. Problemet är bara att den har lite för många realistiska, obekväma skämskudde-moment vilket gör att jag bara klarar av att se ett eller två avsnitt i taget.

Annars så såg jag Aziz Ansari’s netflixserie ”Master of None” för inte så längesen. Riktigt rolig och helt briljant. Likt Louis C.K’s serie ”Louie” bygger Master of None mycket på skämten från Ansari’s egna stand-up rutiner (så gillar ni hans specials bör ni absolut se serien).
Serierna skiljer sig dock väldigt mycket åt: Ansari spelar inte sig själv och serien är inte lika skruvad som Louie. Vad jag gillar med serien är att den till skillnad från många andra humorserien (typ New girl, BBT, Scrubs etc) inte försöker bygga så mycket humor och intriger kring ologiska missförstånd eller irrationella karaktärer och handlingar. Typ där varje irrationellt relationsproblem ska lösas med nån grandios gest där huvudkaraktären hyr in orkester som spelar parets första dejt-låt och sedan tar en helikopter flygning upp till en romantisk picknick uppe på stadens högsta skyskrapa. Master of None är väldigt down to earth, tänkvärt, hög igenkännings-faktor och hysteriskt roligt.

Glömt ditt lösenord