En mångmiljardindustri världen över

Man kan peka på ett flertal olika faktorer som gjort Sverige till något av världsledande på området.

En mångmiljardindustri världen över

Tv-spelsbranschen omsätter enorma pengar världen över, bara i Sverige omsattas miljardbelopp under fjolåret och trots att vi i sammanhanget är ett ganska litet land, så ska vi vara stolta över att ha fått fram så många fantastiskt framgångsrika personer och företag inom området.

Tidigare sågs spelandet mest som en hobby för främst tonåringar, idag ser det helt annorlunda ut då spelandet är ett utbrett folknöje, och det är väl kanske delvis det som ligger bakom den höga tillväxten i Sverige på området spelutveckling.

Vad ligger bakom Sveriges enorma framgångar?

Man kan peka på ett flertal olika faktorer som gjort Sverige till något av världsledande på området. Främst kanske man ska nämna att vi generellt besitter en hög IT-kunskap samt ett intresse för spel kombinerat med bra utbildning.

Dessutom är vår egna marknad ganska liten, vilket ledde oss till att tidigt satsa mer globalt. Utöver detta har vi normalt goda kunskaper i engelska i förhållande till andra länder.

Dessutom har ju den tekniska utvecklingen gått framåt enormt i takt med att surfplattor och smarta telefoner blivit allt mer populärt, vilket i och med detta har gjort spelandet betydligt mer lättillgängligt än tidigare. Frågan är vem som blir Sveriges nästa miljardär inom området tv-spelsutveckling?

Vem kan inte relatera till att spela tv-spel?

Visst har vi alla speciella minnen relaterat till tv-spel och dataspel, oavsett om det började med Commodore 64, Amiga, Sega Mega Drive eller PlayStation. Man minns tidiga klassiker som Sensible Soccer, Snake Rattle ‘n’ Roll, Zelda och lite senare spel som NHL och Football Manager för de sportintresserade.

Vilka spel man föredrar är ju högst individuellt, och vilken tur att utbudet av olika konsoler, spel och spelgenrer är enormt. Det finns spel för alla smaker och alla intressen. Dessutom kan du spela spel på nätet med eller mot andra spelare och således lära känna nya människor under tiden som du har roligt!

Det perfekta tidsfördrivet för mörka och kalla vintermånader!

Nu när vintern är här, snön börjar lägga sig och det är kallt och inte direkt jätteinspirerande att klä på sig alla kläder och bege sig ut i kylan i snö och slask, vad passar då bättre än att klä sig bekvämt, slå sig ner hemma i värmen och starta upp sitt favoritspel, kanske med eller mot några kompisar? Plockar du hem nästa vinst mot dina kompisar?

På tal om vinst, du behöver inte vara en supertalangfull spelutvecklare för att bli mångmiljonär. Du behöver bara lite tur. Ett flertal storvinster har gått till Sverige på Europas populäraste lotteri, EuroJackpot! Den hittills högsta vinsten gick till Borås i april, 2015 och låg på lite drygt 31 miljoner kronor. Skulle du spela tv-spel på heltid om du vann något liknande eller kanske utveckla ditt egna spel?

Glömt ditt lösenord